První oběť. Honor 20 Pro neprošel sítem a jako první nedostal Android certifikaci

Honor si pro představení nových modelů Honor 20 a Honor 20 Pro nevybral zrovna ideální termín, což se po několika dnech potvrdilo. Vzhledem k sankcím americké administrativy, která rozhodovala o zákazu dodávek amerických technologií vybraným čínským firmám sotva pár dnů před tiskovou konferencí, tak máme před sebou první oběť. A zatímco Honor 20 to ještě stihl, Honor 20 Pro už nikoliv. Nedostal totiž potřebnou Android certifikaci od Googlu!

Za současného stavu by se tak Honor 20 Pro musel prodávat s Androidem bez služeb a aplikací od Googlu, což Honor donutilo k tomu, aby start prodeje telefonu odložil. Původně se u něj hovořilo o dostupnosti začátkem července, toto datum je však aktuálně odsunuto na neurčito. A ani dočasná tříměsíční licence na tom zřejmě nic nezmění, pokud se Čína s USA nedohodne jinak nebo neučiní vlastní odvetnou akci.

Vše, co potřebujete vědět o nových Honorech:

Základní Honor 20 Android certifikaci získal doslova za pět minut dvanáct, takže můžeme předpokládat, že právě tento model bude Honor vyzdvihovat v marketingových kampaních, protože to bude jeho jediné želízko v ohni. I když i u něj se očekává zpoždění nástupu na trh. Zatímco původně se hovořilo o prvním červnovém týdnu, v tuto chvíli má být jeho dostupnost přesunuta na konec června. I Honor si tedy dává na čas, aby se s nastálou situací pokusil vyrovnat.

Náš první pohled na Honor 20 Pro:

Zdroj Winfuture, 01net

Diskuze (55) Další článek: Vy nám Huawei, my vám Apple! Kam až může eskalovat obchodní válka

Témata článku: Honor, , , , , , , , , , Honor 20, Honor 20 Pro, Zelí, Dostupnost, Model, Konec června, Americká technologie, Jak, Síto, CAI, Pro +, Oběť,