První smartphone s operačním systémem SavaJe

Společnost LG minulý týden představila první chytrý mobil s operačním systémem SavaJe. Operační systém SavaJe není úplnou novinkou a už se vyvíjí několik let. Je určen speciálně pro mobilní zařízení, zejména tedy pro mobilní telefony. Jeho jádro je vytvořeno v jazyku C a C++, celá platforma je jinak vytvořena v Javě a pro aplikace vytvořené v Javě je také pochopitelně optimalizovaná. Nový operační systém slibuje velkou rychlost a bezpečnost. Díky jednoduchému a známému programovému prostředí si výrobce slibuje rychlý nástup nových aplikací.

Klepněte pro větší obrázek
LG s operačním systémem SavaJe

Žádný programátor by ale nechtěl vyvíjet nové aplikace jen tak do šuplíku, nejprve se musí operační systém zaběhnout a rozšířit. LG se chytlo této příležitosti a zareagovalo jako první. První chytrý mobil s operačním systémem SavaJe má atraktivní výsuvnou konstrukci a „korejsky“ zaoblené tvary. Barevný aktivní displej má rozlišení 176 × 220 bodů a ve výbavě nechybí ani megapixelový fotoaparát, Bluetooth nebo slot pro paměťové karty SD.

Připraveny jsou samozřejmě také klíčové aplikace, jako je adresář a organizér s možností synchronizace s počítačem, dále nesmí chybět editory pro psaní různých zpráv a prostředí pro jejich správu. Samozřejmostí je také přehrávač multimediálních souborů nebo internetový prohlížeč.

Nové LG s operačním systémem SavaJe by se mělo dostat na trh začátkem příštího roku. Možná se časem objeví další výrobci, kteří v SavaJe uvidí slibnou budoucnost. A co vy? Myslíte si, že má nový operační systém šanci uspět mezi zavedeným Symbianem a Windows Mobile?

Diskuze (26) Další článek: Představujeme novou Poradnu na MobilManii

Témata článku: , SMA, Celá platforma, System, První smartphone, Operační systém, Smartphone, Systém, Rychlý nástup