První ukázky rastrových map pro Garminy ke stažení

Okamžitě po uvedení nové verze firmwaru, která v turistických navigacích Garmin umožňuje používat rastrové mapy (více zde), se v v navigačním světě rozjely manévry, jaké tento svět ještě neviděl. Skutečně si nevybavuji jinou událost, po které by se tak rychle plnila internetová fóra novými poznatky jako v tomto případě.

Netrvalo to ani den, a začaly se objevovat první ukázky rastrových map. Najdete je v diskuzním fóru samotného Garminu, odkud si je můžete stáhnout a vyzkoušet. Nainstaloval jsem je do Garminu Oregon a na ukázku připravil několik obrázků.

Mapa stezek v manhattanském Central Parku

Overland Park Arboretum: zde je postup, jak byla mapa vytvořena.

Samuel McKelvie National Forest: mapa pochází z informační skládačky, které v USA dostanete v každém národním parku. Byla naskenovaná včetně informačních popisků na okraji.

Oblast kolem mostu Golden Gate v San Francisku

Ve slovenském diskuzním fóru GPSforum.sk se už někomu podařilo do Garminu převést leteckou mapu celé Bratislavy. Jde to opravdu velmi rychle. Očekávám, že se brzy objeví aplikace, které na požádání do Garminu převedou oblast zadanou na internetové mapě. Jistě se vynoří i makra pro geocachingové aplikace GSAK a Geoget, které například automaticky připraví leteckou mapu místa kolem keší.

Už teď v říjnu si troufnu tvrdit, že podpora rastrových map v turistických Garminech bude navigační událostí roku.

Diskuze (7) Další článek: Týden mobilně 6: ve vlaku a s hostem

Témata článku: , Úkaz, Garminech, Pro +, Golden Gate, Garminy, Stažení, Central park,