Recenze LG C2200: modrá je dobrá (test)

Efektní kombinace tmavě modrého krytu a stříbrných doplňků dělají z LG C2200 spolu s malými rozměry a nápaditým designem atraktivní stylový telefon. Nabízí tradičně výborný displej, VGA fotaparát, ale funkcemi rozhodně neoslní. Zalíbí se vám?

Fotoaparát

Vestavěným fotoaparátem můžete pořizovat snímky do maximální velikosti 640 × 480 obrazových bodů. Nastavit můžete také menší rozlišení, u kterých pak uplatníte až čtyřnásobný digitální zoom. Jeden speciální formát je pak určen výhradně pro pořizování portrétů do telefonního seznamu.

  
Běžný hledáček • hledáček pro fotografování do telefonního seznamu a se šablonou

Při fotografování můžete pracovat s kompenzací expozice, nastavit lze také tři stupně kvality snímků, barevné schéma nebo samospoušť. Bohužel chybí manuální vyvážení bílé nebo noční režim. Hodně zábavy skýtá možnost pořizování snímků se speciálními šablonami. Kvalita snímků nijak nevybočuje ze zaběhnutého standardu VGA fotomobilů.

Pro fotografie a všechny ostatní data máte pouze jeden megabajt sdílené paměti. K fotografiím se dostanete v sekci Downloads v hlavním menu nebo z nabídky fotoaparátu, kde si můžete nechat zobrazit zvlášť snímky určené pro telefonní seznam nebo zábavné snímky se šablonou.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ukázkové fotografie pořízené telefonem

Práce mu příliš nevoní

Telefon poskytuje i základ pro organizaci času. Nejpropracovanější je v tomto směru budík. Můžete nastavit rovnou několik upozornění, budíky mohou být opakované a s vlastní vyzváněcí melodií. Klasický kalendář je bohužel značně omezen tím, že do něj lze vložit maximálně dvacet položek. Vkládat do něj můžete buď jednoduché poznámky nebo schůzky s upomínkou. K dispozici je měsíční náhled se zvláštním obrázkem pro každý měsíc a denní seznam událostí.

  
Budíky a jejich nastavení


Zadání události • zobrazení měsíčního náhledu na kalendář

Nabídka doplňkových funkcí není nějak široká, ale užitečná kalkulačka nebo převodník jednotek nechybí. K dispozici je také již zmiňovaný hlasový záznamník a funkce světového času.


Ukázka doplňkových aplikací

Samozřejmě nezůstanete odříznutí ani od nekonečného moře informací internetu. Za tímto účelem je v telefonu připravený wap 2.0, který zásobí daty GPRS třídy 10.

Má šanci na úspěch

Za poměrně krátkou dobu, co je LG C2200 v nabídce T-Mobilu, stačil již tento atraktivní telefon zlevnit o 1 500 Kč na přijatelných 5 999 Kč. Dotovaná cena činí 1 999 Kč. Po stránce designu se asi zalíbí většině mužů i žen, po funkční stránce běžných uživatelů vyhoví. Nechybí přitom nic, co by správné moderní véčko mělo mít – dva displeje, kvalitní vyzvánění, fotoaparát, velký displej s výbornými zobrazovacími schopnostmi, přívětivé ovládání a hlavně schopnost reprezentovat svého majitele.

Mezi konkurenty LG C2200 patří především Motorola V220, Siemens CFX65 nebo o pár stokorun dražší Samsung E330.

  

Podrobné parametry testovaného telefonu najdete v katalogu mobilů

Plusy a minusy:

+ originální barva a design
+ výborný displej
+ pevná konstrukce

– malá uživatelská paměť
– méně pohodlná klávesnice
– pouze 20 položek v kalendáři
– chybí infraport


V poslední kapitole je připravena rozsáhlá fotogalerie, ve které najdete snímky uvedené v textu a mnoho dalších fotografií, které jste doposud neviděli

Témata článku: LG, , , LG C2200, Motorola V220, Samsung E330, Siemens CFX65, Dolní tlačítko, Dobrá, Standardní trojice, Modrá, Test, Kulatý rámeček