Reportáž z ráje Androidů. I ty stvoř vlastního Androida

Android není jen strohý zelený mužík, který má zásadně připaženo. Propadněte Android mánii! Plus malá soutěž.

Dnes jsem se ocitnul v Androidím nebi. Androidi byli na displejích telefonů, tabletů, monitorů a televizí, byli na nálepkách, na odznáčcích, byli 2D, 3D, z papíru i plastu, malí i velcí, od zelených přes bílé až po černé. Mohl jsem si dát bombón, který chutnal jako Android, mohl jsem si dát Android drink. Androidi na bruslích, v boxerských rukavicích, Androidi s plnovousem a (bohužel) i v bikinách. Skluzavka nitrem obřího Androida a v ní vyfocené fotky rozdávané v Android-rámečcích.

Také se tu potloukal Andy Rubin – otec všech Androidů. Zkrátka místo, kde by chtěl kolega Kuba Čížek zemřít. Ale aby snad té variability nebylo málo, Google do Barcelony (a na Android Market) přivezl aplikaci Androidify. Stáhnout si ji můžete i vy, i vy můžete dosáhnout zelenotykadlové nirvány.

Praktický přínos celé téhle mimozemské Google-show? Ano, můžete se u několika stanovišť dozvědět, co všechno Android umí, ale především jde o tu show!

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Takhle vypadá aplikace Androidify. Android-geekové si ji stáhnou přes QR kód na letáčku. Ostatní prostě kliknou zde
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Několik ukázek výsledků Androidify

Pojďme si udělat malou soutěž (s malými cenami). Stáhněte si Androidify, vytvořte svého osobního Androida, nějak jej pojmenujte, popište a celé to plácněte na blog.mobilmania.cz. Autor, jehož výtvor se nám bude líbit nejvíce, od nás dostane sadu androidích odznáčků (viz níže) a „á čtyřku“ androidích samolepek.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Letos na celém výstavišti platí, že stánky, které mají co dočinění s Androidem, rozdávají takovéhle odznáčky. Je jich nespočet variant (druhou fotku jsem nechal v plném rozlišení, můžete si tak prohlédnout detaily), ale ty pestřejší zřejmě pochází z limitovaných edic, já mám jen základní čtyři varianty.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Některé Androidy jsem snad ani vidět nechtěl ;)
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ano, to je kabelka na ruce Androida :)
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Celkový pohled na Androidí nebe
Diskuze (17) Další článek: Displej NTT DoCoMo: skutečné 3D a skutečná odezva

Témata článku: , , , , Celkový pohled, Skluz, Kuba Čížek, #Android, Ráj, Report, NIR, Geekové,