Rodina smartphonů Asus Zenfone 3 se rozrostla o další dva přírůstky

Asus představil na červnovém veletrhu Computex novou řadu smartphonů Zenfone 3. Ta zpočátku zahrnovala modely Zenfone 3, Zenfone 3 Deluxe a Zenfone Ulta. Nyní se přidávají dvě novinky – Zenfone 3 Max a Zenfone 3 Laser. Asus používá doplňkové názvy, které se mu osvědčily už v minulosti. Max jako označení pro baterii s nadprůměrnou kapacitou a Laser pro fotoaparát vylepšený laserovým ostřením.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Asus Zenfone 3 Max (foto: techrum.vn)

Obě novinky mají kovové tělo a snímač otisků prstů na zádech. Pracují na Androidu 6.0 Marshmallow s nadstavbou ZenUI 2.0. Zenfone 3 Max přichází s 5,2palcovým displejem v HD rozlišení, procesorem MediaTek MT6737, 3 GB RAM a 32 GB vnitřního úložiště. Dvojice fotoaparátů disponuje rozlišením 13, resp. 5 Mpx. Lákadlem je baterie s kapacitou 4 100 mAh, která by měla vystačit až na 20 hodin prohlížení webu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Asus Zenfone 3 Laser (foto: techrum.vn)

Zenfone 3 Laser sází na větší 5,5palcový displej s FullHD rozlišením. O výkon se v tomto případě stará nový procesor nižší střední třídy Qualcomm Snapdragon 430. Připraveny jsou dokonce 4 GB RAM a opět 32GB vnitřní úložiště. Hlavní fotoaparát má opět rozlišení 13 Mpx a přináší funkci rychlého zaostřování díky laserovému autofokusu. Ceny novinek by měly začínat v přepočtu na 6 tisících korun. Globální dostupnost obou modelů zatím nebyla oznámena.

Diskuze (5) Další článek: Samsung chystá nové cloudové úložiště pro smartphony a tablety

Témata článku: Asus, , , , , Asus Zenfone 3 (ZE520KL), Asus Zenfone 3 Deluxe (ZS570KL), Asus Zenfone 3 Laser, Asus Zenfone 3 Max (ZC520TL), Asus Zenfone 3 Ultra (ZU680KL), Rod, Asus ZenFone, SMA, Globální dostupnost, Rodina, Rychlé zaostřování, Zen,