Sagem myC-3b: nic pro chlapy (test)

Červený mobilní telefon vypadá jako pudřenka. Kromě běžné výbavy obsahuje také menstruační kalendář a je tedy jasné, že je téměř výhradně určen ženám. Nejen to z něj dělá výjimečný mobil, přesvědčit se můžete v naší recenzi.

Více položek více ví

Vícepoložkový telefonní seznam by měl mít k dispozici veškerou volnou sdílenou paměť telefonu. Každé interní položce telefonního seznamu můžete přiřadit až deset podzáznamů, jmenovitě se jedná o příjmení, jméno, elektronickou adresu, tři telefonní čísla, textovou poznámku, skupinu, název společnosti a fotografii. Ta se zobrazí na displeji vždy při příchozím hovoru z čísla kontaktu, ke kterému je přiřazena. V telefonním seznamu jsou zobrazeny současně záznamy uložené na kartě SIM i záznamy z vnitřní paměti mobilního telefonu.

 
Vyhledávání v seznamu • náhled na kontakt • přidání kontaktu

 
Editace záznamu • kontakty lze třídit do skupin

Organizace času i zdraví

Nejpodivuhodnější funkcí tohoto telefonu, zejména pro muže, je menstruační kalendář. Umožňuje nastavit datum poslední menstruace i běžnou délku periody a poté vás v přehledném měsíčním náhledu informuje, zdá právě máte plodné či neplodné dny i jaká je percentuální pravděpodobnost otěhotnění při nechráněném pohlavním styku. Pokud dojde ke změnám délky periody, lze aktuální hodnotu kalendáři snadno zadat. Kalendář bohužel nebere v úvahu dlouhodobější výpadky v cyklu, jako je například těhotenství.


Menstruační kalendář (kam se poděla čestina?) • nastavení • vysvětlivky

Zajímavá je skutečnost, že telefon obsahuje hned dva nezávislé menstruační kalendáře. Jeden hlavní, váš, a druhý pro údaje vaší kamarádky. Ačkoli nechci znevažovat sílu ženského přátelství, opravdu dámy potřebujete být informovány o měsíčním cyklu své přítelkyně?

Pochopitelné by bylo, kdyby podobná funkce byla také v některém ryze mužském telefonu. Ovšem v takovém případě se obávám, že by mnohým „plejbojům“ byly dva kalendáře málo. Haló, kdo se toho chytne?

 
Klasický kalendář pro organizaci času

Z dalších funkcí stojí za zmínku především klasický kalendář obsahující náhledy na den, týden či měsíc s podporou opakovaných událostí. Je zde také úkolovník, který kromě textových podporuje také mluvené vzkazy o maximální délce čtyři minuty patnáct sekund pro všechny záznamy. A také kalkulačka, konvertor měn, opakovaný budík a odpočet.


Úkolovník.. • ..kalkulačku.. • ..a také budík najdete v nabídce

Mezi méně obvyklé funkce se mimo menstruačního kalendáře řadí také aplikace pro výpočet biorytmů a zajímavý program pro odvykání kouření.

 
Biorytmy vám ukáží, jak by vám mělo být • aplikace pro odvykání kouření

Data tam jsou také

Sagem myC-3b je duální telefon a problémem pro něj nejsou ani rychlá GPRS data. Podporuje třídu osm a obsahuje i hardwarový modem, díky kterému můžete telefon použít pro přístup k internetu. Budete si ale muset přikoupit USB datový kabel, který není součástí prodejního balení. Infraport ani Bluetooth tento mobil nemá. Wap je podporován ve starší verzi 1.2.1.

Nezapomnělo se ani na hry. Jsou připraveny dvě a to značně jednoduché. Další si nenahrajete, podpora Javy telefonu chybí.

 
Wap • v telefonu najdete dvě jednoduché hry

Dobře zacíleno

Sagem myC-3b je zajímavý telefon, který výrobce připravil pro krásnější polovinu lidstva. Kdekoli jsem se s ním v průběhu testovaní zastavil, vždy si okamžitě získal dámskou část společnosti. Vlastnosti, které mi přišly jako nepovedené (například klávesnice) si ženy s dlouhými pěstěnými nehty doslova pochvalovaly. Takže pánové, máte zde velmi zajímavý typ na dárek pro svoji drahou polovičku, v drtivé většině případů ji určitě nadchne víc, než nejnovější smartphone. Telefon se ale bohužel ještě neprodává.

Plusy a minusy

+ atraktivní, nevšední design
+ přizpůsobení stylu i funkcí ženám
+ kvalitní adresář

– chybí vnější displej
– nepodporuje Javu
– matoucí popisky kláves
– občas chybí počeštění


V poslední kapitole je připravena rozsáhlá fotogalerie, ve které najdete snímky uvedené v textu a mnoho dalších fotografií, které jste doposud neviděli

Témata článku: Sagem, , Sagem myC-3b, Pohlavní styk, Čistý vzhled, Mrtvola, Podobná funkce, Část společnosti, Menstruace, Bunda, Test, Dostatečný rozestup, Nejnovější smartphone, Běžný pohled, Těhotenství, Chlap, Odvykání, Pro +