Sagem MyX-6: vybavený a s malebným menu (test)

Vlajková loď francouzského Sagemu se může pochlubit jedním z nejkrásnějších uživatelských rozhraní, digitálním foťáčkem s čtyřnásobným přiblížením. Dále nechybí mobilní Java a obrovská paměť.

Telefonní seznam

Při zkoumání telefonního seznamu narazíme na jednu podstatnou výhodu telefonu – tou je velká paměť. Je sice sdílená s diářem, MMSkami a dalšími multimédii, ale její velikost je více než dostačující. Sagem My X-6 vám nabídne téměř 2,3 MB prostoru. Při listování seznamem si všimněte malé ikony v horním řádku. Informuje o tom, zda je kontakt uložen na kartě SIM či v telefonu. Telefonní seznam ukazuje společně seznam z karty SIM s tím, který máte uložený v telefonu. Při hromadném kopírování položek do telefonu budete mít tedy zdvojené záznamy. Vyhledávání je pouze podle prvního písmene a celkem pomalé. K jednomu kontaktu můžete uložit celkem devět údajů. Mimo jiné i fotografii dotyčné osoby.


Vyhledávání jen podle prvního písmene

Ta se vám zobrazí nejen při příchozím hovoru, ale také když budete dotyčný kontakt volat. Jednotlivé kontakty si můžete odlišit rozdílným vyzváněním nebo jej zařadit do několika skupin (šest jich máte připravených od výrobce, ostatní si můžete vytvořit), které budou mít různé vyzvánění a tématickou ikonu.


Paměť kontakty asi těžko zaplníte

Hlasité vyzvánění nechybělo už pár let u žádného modelu z dílny Sagem a vždy bylo jejich silnou zbraní. I zde jej tedy naleznete a opět ve velmi kvalitní podobě.

SMS, EMS, MMS pohromadě

Přítomnost foťáčku v zadní části telefonu avizuje i přítomnost multimediálních zpráv MMS.  A je tomu přesně tak, kromě obyčejných textových zpráv si pošlete i je. Vraťme se teď ale ke klasickým textovkám, neboť ty jsou zde vyřešeny téměř k maximální spokojenosti uživatelů. Vše začíná u velké paměti na rovných sto textových zpráv a pokračuje přes velký displej, který nabízí až sedm řádků na pohodlné psaní. Aktivací funkce Lupa můžete drobný font zvětšit, ale přijdete o jeden řádek.


Dvě úrovně menu


Sedm nebo šest řádků pro textovky

Psaní textových zpráv šlo rychle od ruky (i díky české T9), ale při psaní již dlouhé zprávy bylo znatelné mírné zpomalení. Ovšem v mezích tolerance. Trochu naškodu bylo, že údaj, kolik textovek budete odesílat, se dozvíte až téměř před odesláním. Žádná informace předem, a to včetně odečítání znaků před koncem textové zprávy. Kromě MMS si můžete pohrát i s EMS, neboli rozšířenými textovými zprávami. Do každé textovky můžete vložit krátkou animaci, obrázek nebo zvuk. Doručenky fungovaly tak, jak se od nich očekávalo.


MMSky telefon umí

Témata článku: Sagem, , Sagem myX-6, Spokojenost uživatelů, Menu, Černobílý odstín, Pohyblivý obrázek, Test, První úroveň, Noční vypínání