Samsung Ch@t 322: levný dualSIM s QWERTY

Zajímavou kombinaci dualSIMu s QWERTY připravil Samsung. Levný messenger nabídne jen základní výbavu a je určen hlavně pro náruživé pisálky.

Novinku, která spojuje příjemné funkce, představil dnes Samsung. Chat 322 je jeho prvním dualSIM telefonem s QWERTY klávesnicí. Konstrukčně telefon navazuje na rok starý model Corby TXT, jde opět o messenger klasické konstrukce se čtyřřádkovou klávesnicí umístěnou pod naširoko položeným displejem. Designové linie jsou tentokrát více konzervativní, mobil působí seriózním dojmem. Přesto se našel prostor pro hru s barvami, vedle tradiční celočerné se bude Samsung Chat 322 prodávat ještě v bílém a černo-růžovém provedení.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Výbava sice neoslní, ale poskytne vše podstatné. Novinka není smartphone, a tak si vystačí s nedotykovým barevným displejem o úhlopříčce 2,2". Ovládání proprietárního prostředí DUOS OX obstará klávesnice s několika funkčními tlačítky a optickým trackpadem. K přepínání mezi jednou a druhou SIM kartou pro odlišení odchozích akcí slouží samostatná klávesa. Telefon patří do rodiny DUOS, což znamená, že obě SIM karty jsou na příjmu najednou.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Pro multimediální využití obsahuje mobil jednoduchý 1,3Mpx fotoaparát bez autofokusu a blesku. Nechybí hudební přehrávač, FM rádio a podpora sociálních sítí Facebook a Twitter. Samsung se chlubí fukcí Auto Pull Email, která má suplovat klasické push notifikace u příchozí pošty. Datová výbava končí na úrovni GPRS/EDGE, k rychému surfování tedy mobil neposlouží. Konektivitu zajistí Bluetooth a USB 2.0. Samsung Chat 322 je primárně určen pro východoevropské a asijské trhy. Od listopadu se začne distribuovat v Rusku, později se snad rozšíří i více na západ. Cenu výrobce neoznámil, odhadujeme ji na 2 a půl tisíce korun.

Klepněte pro větší obrázek

Diskuze (15) Další článek: Plať mobilem: operátoři spolu za peněženku v mobilu

Témata článku: Samsung, , Samsung Corby Txt, Samsung Chat, Samsung Chat 322, Samsun, Růžové provedení, Sam