Samsung Galaxy Mega 6.3: růstový experiment [video]

Rozměrný smartphone dorazil do redakce, jaká je hranice mezi přijatelnou a nadměrnou velikostí?

Samsung Galaxy Mega 6.3 je rozporuplným modelem, který veřejnost rozdělí na dva tábory. Buď vám bude jeho přerostlý displej vyhovovat a oželíte nadměrné rozměry, nebo jej právě kvůli nim okamžitě zavrhnete. Experiment v podání Samsungu se měl původně nést v nižších cenových hladinách, nakonec se Mega 6.3 dostal poměrně vysoko, poblíž první generace Galaxy Note nebo novinky Galaxy Note 8.0.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Tiskové fotografie Samsungu Galaxy Mega 6.3 

Hlavním lákadlem je bezesporu 6,3" TFT LCD panel, po prvním spuštění nás natolik překvapil svými barvami, že jsme si chvíli mysleli, že se jedná o AMOLED panel. Tento dojem nabydete pouze při maximálním jasu displeje, i tak jsme s ním ale hodně spokojeni, zejména co se pozorovacích úhlů týče. I přesto, že disponuje pouze HD rozlišením, v konečném důsledku to nijak moc nevadí, protože u tak velkého displeje naroste i ideální pozorovací vzdálenost, ve které jednotlivé body nemáte šanci vidět.

Pod zadní skořápkou najdeme 3200mAh baterii, což je slušnou základnou pro několikadenní výdrž zařízení. Problémem mohou být již zmiňované rozměry a hmotnost, zvyknout si na ně budete muset při běžném používání zařízení a hlavně při telefonování, kdy se zařízení poměrně rychle pronese. Na druhou stranu je velký displej lákadlem pro psaní SMS, e-mailů a všeobecně jakýchkoliv textů, klávesnice v obou rozloženích zabírá zhruba polovinu displeje a je velmi pravděpodobné, že budete psát zcela bez překlepů.

Ani hardwarově zařízení nezaostává, k dispozici je dvoujádro o taktu 1,7 GHz i 1,5 GB RAM. V základu je přítomen Android 4.2.2 s grafickou nadstavbou TouchWiz poslední generace. V informační liště najdeme zástupce pro zapnutí a vypnutí vybraných funkcí, v hlavní nabídce nechybí ani řada doplňkových aplikací. Týkající se organizace času i multimédií, díky Group Play můžete sdílet hudbu, dokumenty, obrázky a hrát hry mezi podporovanými zařízeními, displej můžete rovnou zobrazit na domácí Samsung televizi. Nechybí ani široká konektivita, vedle UMTS s HSPA a Wi-Fi čekejte i Bluetooth 4.0 a NFC.

Samsung Galaxy Mega 6.3 8GB
I9200
rozměry a hmotnost: 168 × 88 × 8,0 mm, 199 g
displej: 6,3", kapacitní TFT LCD, 1 280 × 720, 233 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE
konektivita: USB, Wi-Fi 5, Bluetooth 4, GPS
paměť: 8 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 1,5 GB, baterie: 3 200 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 400 (2× Krait 300, 2 GHz, 28nm)
operační systém: Google Android 4.2 (Jelly Bean)
fotoaparát: 8MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
32 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (49) Další článek: Fiberio: dotykový povrch, který rozezná otisky prstů na celé ploše

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Mega 6.3, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 8.0, Samsung Galaxy Note 8.0 16GB 3G, Samsung Galaxy Note 8.0 32GB 3G, Samsung Galaxy Note 8.0 32GB Wi-Fi, Sam, Růst, Mega, Několikadenní výdrž, , Samsun, GAL, Mega +, Galaxy m,