Samsung Galaxy Note 5 má mít jemný UHD Super AMOLED displej

V ČR se ještě ani nezačaly prodávat Samsungy Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge, a už se spekuluje o tabletofonu Galaxy Note 5, který chystá jihokorejský výrobce až na zářijový veletrh IFA v Berlíně. Samsung si za to ale částečně může sám, protože v prezentaci koncem minulého týdne v rámci Analyst Day publikoval slidy, na kterých je vidět postup ve vývoji rozlišení displejů.

Klepněte pro větší obrázek
Výš, jen výš. Galaxy Note 5 má mít UHD Super AMOLED displej

Pro letošní rok je nastavena laťka displejů mobilních zařízení s UHD rozlišením, tj. 3 840 × 2 160 pix. A protože tímto rozlišením nedisponuje Galaxy S6 ani Galaxy S6 Edge, zbývá toto rozlišení až pro podzimní Galaxy Note 5. Samsung v souvislosti s novým Super AMOLED panelem zmiňuje i diamantovou matici pixelů, která nahradí doposud používanou PenTile matici. Je však třeba dodat, že obě se liší oproti základní RGB matici tím, že jsou některé subpixely z uspořádání vynechány. To by ale v konečném důsledku nemělo vadit, protože Galaxy Note 5 má mít displej s úhlopříčkou 5,78", což značí úctyhodnou jemnost displeje 762 ppi. Připravovaná dvojitě zahnutá verze Galaxy Note 5 Edge bude mít úhlopříčku 5,89" a tedy o něco nižší jemnost - 748 ppi.

Položme si ale klíčovou otázku - k čemu bude tak vysoké rozlišení displeje na smartphonu? Napadá nás snad jediný důvod, a to větší rozlišení pro virtuální realitu s novou generací brýlí Gear VR.

Zdroj: phonearena

Diskuze (52) Další článek: TomTom Rider: motorkářům šitý na míru

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 5, Samsung Galaxy Note 5 64GB, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Note, Samsun, Super AMOLED displej, Galaxy note, Sam, AMOLED, Super