Samsung Galaxy Note 8.0: oblý náčrtník naživo [MWC]

Přinášíme vám fotografie, video, screenshoty uživatelského rozhraní a první postřehy o Samsungu Galaxy Note 8.0.

Od dnešního rána jsme na výstavišti MWC v Barceloně i na stánku Samsungu. Mezi nabízenými produkty jsme narazili i na nejnovějšího zástupce modelové řady Galaxy Note, jejíž modely se specializují na ovládání dotykovým perem S Pen. Samsung Note 8.0 vyplňuje mezeru mezi modelem Galaxy Note II a Galaxy Note 10.1, zvětšení displeje však není jedinou změnou, Samsung přidal některé aplikace a upravil i ty stávající, případné změny jsou ale spíše kosmetického charakteru. Pro někoho může nový model stále znamenat zvětšený Note II, případně nepatrně zmenšený Note 10.1. Funkční specifikace jsme si detailně rozebrali ve včerejším preview.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Samsung tvrdí, že se Note 8.0 vejde do dlaně, to je pravda, ale jednou rukou jej pohodlně ovládat rozhodně nemůžete. Na druhou stranu je na své rozměry až nečekaně lehký.
 Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Samsung pro Note 8.0 připravil řadu příslušenství, nechybí pouzdra s flipem, díky kterým můžete zařízení zapřít o rovný povrch, případně podstavec, který drží Note 8.0 v menším náklonu.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Flipové pouzdro a podložka pro psaní jsou k dispozici v několika barevných variantách. Mezi příslušenstvím jsme postřehli i držák do auta.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Samsung se drží konceptu dvojice senzorických tlačítek a hardwarové klávesy Home, díky reproduktoru nad displejem si i zavoláte. Na spodní hraně najdeme dvojici reproduktorů, pravý bok zaujímá i infraport, kterým můžete ovládat domácí elektroniku. Sloty pro microSD karty a SIM karty jsou chráněny plastovými záslepkami.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Došlo k vylepšení S plánovače, bylo lehce upraveno uživatelské rozhraní a přibyly nálepky, které je možné vkládat do kalendáře. S poznámky přicházejí s novými šablonami (cestování, narozeniny, film, víno) a přepracovaným uživatelským rozhraním při výběru kreslících nástrojů. V nabídce nechybí ani popisování fotografií Photo Frame či náčrtník Idea Sketch a Paper Artist.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Stylus se velikostně podobá dotykovému peru u Galaxy Note II, při blízkém srovnání vypadá Galaxy Note II jako drobeček. To určitě ne, do kapsy u saka se Note 8.0 zcela jistě nevejde.
    
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Podplocha, která se objevila po vytažení stylusu, hlavní nabídka a přehrávání videa v režimu Pop-up play. Číselník naznačuje, že si s osmipalcovým tabletem i zavoláte.

 Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
V panelu Multidisplej najdete tituly, které můžete využít při zobrazení dvojice plnohodnotných aplikací. Mezi novinky patří aplikace Kontakty, Připomenutí, Telefon, Hudební přehrávač, Správce souborů,  S plánovač a Světové hodiny. Systémově adresovatelných je 1,79GB RAM.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Jednou z hlavních stránek Galaxy Note 8.0 je i mód čtení, který upraví jas displeje při čtení e-knih tak, aby netrpěly vaše oči. Do knih můžete kreslit a vpisovat i vlastní poznámky a komentáře.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Horní výsuvná lišta ukrývá zástupce pro rychlé zapnutí a vypnutí vybraných funkcí. Ty, které chcete vidět, si můžete vybrat v nastavení. Dále můžete vybrat jeden ze dvou režimů domovské obrazovky a další volby zobrazení.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Aplikace Learning Hub bude nabízet učebnice pro výuku, ukázková knížka se věnuje živočichům a můžete do ní vlastnoručně kreslit a dopisovat poznámky. V integrovaném obchodě ale zatím žádné české tituly k dispozici nejsou.
    Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Aplikační portál SamsungApps, S plánovač, hlasový osobní asistent S Voice se stále ještě nenaučil česky, přehrávání videa, defaultní internetový prohlížeč.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek  Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Zobrazujeme dvojici aplikací v režimu Multidisplej, hranici mezi aplikacemi lze posouvat libovolným směrem. Nastavujeme Flipboard, inovace uživatelského rozhraní aplikace S poznámky. Nová poznámka se načítá rychleji, než u Notu II.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Readers Hub, QWERTY klávesnice v horizontální poloze má i číselnou řadu, k diakritice se dostanete delším podržením znaků. Kalkulačka a bonusová aplikace Awesome Note, která dělí poznámky podle řady kritérií.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Aplikace Smart Remote pro jednotné ovládání elektroniky v domácnosti, uživatelské rozhraní fotoaparátu.

72 %
rozměry a hmotnost: 211 × 136 × 8 mm, 338 g
displej: 8'', TFT LCD, 1 280 × 800, 189 DPI
sítě: GSM, WCDMA (čtyři pásma), GPRS, EDGE, HSPA (21.1|5.76 Mb/s)
konektivita: USB, MHL, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS
paměť: 16/32 GB, 2 048 MB RAM, baterie: 4 600 mAh
procesor: Samsung Exynos 4412 (4× Cortex-A9 1.6 GHz, 32nm)
fotoaparát: zadní 5MPx (2 592 × 1 944), přední 1.3MPx (1 280 × 1 024)
operační systém: Google Android 4.1 (Jelly Bean)
57 %
konstrukce
83 %
konektivita
71 %
hardware
69 %
fotoaparát
verze s 3G: 16GB (není v prodeji), 32GB (není v prodeji)
verze bez 3G: žádné neexistují

Diskuze (20) Další článek: Nové telefony Nokia koupíte od čtyř stovek [MWC]

Témata článku: Samsung, , , , , Alcatel Pop Up, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 10.1, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition), Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 16GB LTE, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 32GB LTE, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 32GB Wi-Fi, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 64GB LTE, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 64GB Wi-Fi, Samsung Galaxy Note 10.1 16GB 3G, Samsung Galaxy Note 10.1 32GB 3G, Samsung Galaxy Note 10.1 64GB 3G, Samsung Galaxy Note 8.0, Samsung Galaxy Note 8.0 16GB 3G, Samsung Galaxy Note 8.0 32GB 3G, Samsung Galaxy Note 8.0 32GB Wi-Fi, Samsung Galaxy Note II, Šablona, Note,