Samsung Galaxy Pocket: Android do kapsy [preview]

Je tím nejlevnějším Androidem, co můžete u Samsungu dostat. Očekávejte kompaktní rozměry a 2,8" displej - není to pro potřeby systému málo?

Samsung Galaxy Pocket byl představen v tichosti letos v březnu. Top modely výrobce pravidelně dostávají tiskové konference, aby mohly být oficiálně představeny celému světu, modely z opačného pólu pak na trh vklouzávají bez většího humbuku a zájmu médií.

Galaxy Pocket od Samsungu posouvá metu low-end přístrojů s Androidem ještě níže. K dispozici je pouze 2,8" displej s QVGA rozlišením a to už jsme na vážkách, zdali ještě takováto malá úhlopříčka bude stačit k plnohodnotnému ovládání systému. Zobrazovač ale podporuje rozeznávání více dotyků, takže můžete využít pinch-zoom v prohlížeči i třeba při zvětšování fotografií. V telefonu tepe 832MHz procesor, na zadním krytu pak najdeme 2Mpix snímač a reproduktor. Většina ostatních funkcí ale cenovkou dotčena nebyla. V telefonu narazíme na podporu Wi-Fi, Bluetooth i GPS. K internetu se můžete připojit i přes EDGE nebo UMTS včetně HSDPA.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Pohledy na Samsung Galaxy Pocket - z čelní strany, zadní strany a detaily ovládacích prvků a záslepky microUSB konektoru.

Telefon je kompaktních rozměrů, v malých rukou se bude držet velmi dobře. Za krátkou chvíli používání jsem si zatím nezvykl na příliš utopenou klávesu Home. Chybí nám vibrační odezva kláves, ty navíc nejsou podsvětlené, takže je budete ve tmě muset lokalizovat poslepu a čekat na patřičnou odezvu přístroje. V telefonu najdeme Android 2.3.6 Gingerbread a nepředpokládáme, že bychom se dočkali updatu na Android 4.0. Systém s grafickou nadstavbou TouchWiz je při vypnutých animacích poměrně svižný, uvidíme jak se osvědčí při dlouhodobém užívání. Systémově je k dispozici 289 MB RAM, po najetí je uživatelsky přístupná zhruba polovina.

Klávesnice pro psaní je vskutku drobounká, trochu lepší je to v režimu na šířku, ale budete muset psát velmi opatrně a pomaleji. Psaní jinak probíhá v reálném čase, nečekáte na dopisování již naťukaných znaků. Centrem aplikací bude Google Play nebo SamsungApps, v základu jako bonus najdeme prohlížečku dokumentů Office (tvorba nových není možná) a widget Zprávy a počasí. V současné době se pouštíme do recenze, vaše případné dotazy směřujte do komentářů pod článkem.

Diskuze (10) Další článek: LG začne prodávat první Optimus z řady L-Style, známe cenu

Témata článku: Samsung, , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Pocket, Samsun, Pocket, Sam, GAL, Malá úhlopříčka, Pře, #Android