Samsung Galaxy S6 v Antutu: QHD displej a osmijádro

Samsung pokračuje ve vývoji smartphonu Galaxy S6, který by měl být oficiálně představen na přelomu února a března 2015. O telefonu jsme vás informovali již dříve, a to pod prozatimním kódovým označením Project Zero, ve finále by však mělo být zachováno očekávané označení Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge pro variantu se zahnutým displejem. Testeři Samsungu tentokrát otestovali připravované zařízení s velkým předstihem, díky databázi benchmarku Antutu tak již nyní víme základní specifikace vlajkového modelu Samsungu pro příští rok.

Klepněte pro větší obrázek
Specifikace Samsungu Galaxy S6 byly odhaleny v benchmarku Antutu. Stěžejní informací je položka displeje, připravovaný smartphone bude mít 5,5" Super AMOLED displej s QHD rozlišením

Samsung Galaxy S6 bude mít modelové označení SM-G925F a bude se jednat o smartphone s 5,5" Super AMOLED displejem, který bude mít rozlišení 2 560 × 1 440 pix. O výpočetní výkon se bude starat 64bitový osmijádrový procesor Exynos 7420 taktovaný na 1,8 Ghz. Operační paměť bude 3GB, mimo uváděné 32GB paměti by měla být Galaxy S6 dostupná i v 16 a 64GB variantě. Hlavní fotoaparát bude 20Mpix, kamerka nad displejem bude mít rozlišení 5 Mpix. Samsung Galaxy S6 se do prodeje dostane rovnou s Androidem 5.0 Lollipop včetně grafické nadstavby TouchWiz.

Specifikace z bechmarku Antutu jsou samozřejmě neoficiální a do představení Galaxy S6 se na nich může ještě leccos změnit. Přesto si myslíme, že uváděné specifikace budou mít velmi blízko k realitě.

 

Diskuze (24) Další článek: Šeptanda: Apple prý zvažuje 4" iPhone pro pravověrné

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, GAL, Samsung Galaxy s, QHD, Qhd displej, Galaxy s, ? Displej, Displej, Velký předstih, Samsun,