Samsung L770: Hračka nejen pro děti

Vysouváky Samsung umí. Tenhle kousek ke švěží eleganci přidá skvělý displej a datovou výbavu včetně HSDPA.

Poloslepá čočka

Optika fotoaparátu má dva megapixely. Je umístěná na zadní stráně výsuvné části a v případě zavřeného telefonu je dobře chráněná. Aktivace fotoaparátu probíhá z hlavní nabídky nebo přidržením bočního tlačítka na pravém boku telefonu.

Start obsluhující aplikace trvá dlouhých pět sekund. V případě focení umožňuje nastavit kvalitu a velikost snímku, noční režim, samospoušť, barevné efekty, rámečky, vyvážení bíle, režim hledáčku, bodové nebo maticové měření expozice, upravit jas, zapnout automatické uložení vytvořené fotografie, zvuk závěrky, zvolit používanou paměť a předvolený název.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Krytá čočka se zrcátkem a spoušť fotoaparátu na boku přístroje
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Ukázkové fotografie

Videosekvence se ukládají ve formátu 3GP při maximálním rozlišení 176 × 144 bodů (QCIF). Také mají barevné efekty, vyvážení bílé v předvolbách a jejich velikost můžete nechat omezit jen na dostupnou paměť. Chcete-li, můžete zakázat záznam zvuku. Digitální přiblížení nelze používat během natáčení. U fotek je zase nedostupné při nejvyšším rozlišení. Nad displejem si můžete všimnout malé kamerky určené výhradně pro videohovor. Její rozlišení výrobce udává na 640 × 480 bodů (VGA).

Klepněte pro větší obrázek
Kamerka pro videohovory

Přehrávač bez hlavy

Hudební přehrávač podporuje formáty MP3, AAC, eAAC a WMA. Zvládne opakovat aktuální nebo všechny skladby, náhodný výběr, přehrávání na pozadí, hodnocení a seznamy skladeb. K dispozici však není žádný podrobný ekvalizér. Sluchátka se připojují přes systémový konektor, který je se standardizovanými jacky absolutně nekompatibilní.

Klepněte pro větší obrázek 

Podpora videa zůstala u formátu 3GP. FM rádio najdete zařazené nelogicky v aplikacích. Podporuje RDS, automatické doladění, změnu na výhodnější frekvenci a hraje přes hlasitý reproduktor. Oblíbené stanice si můžete uložit do seznamu.

Do balíku přidaných aplikací programátoři zahrnuli vědeckou kalkulačku, světové hodiny, časovač odpočítávání, stopky, převodník jednotek a diktafon s maximální délkou nahrávky 60 minut. Záznam hovoru není podporovaný. V nabídce jsou také dvě hry, obě demoverze, což nám však přijde málo. V prvním případě se jedná o biliard Midnight Pool, druhá hra je arkanoid Breaker Deluxe. Hry samozřejmě nezapomínají připomínat, že si můžete zakoupit i jejich plné verze.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Systémový konektor a ovladač hlasitosti

Kromě sdílené vnitřní paměti o kapacitě 40 MB má telefon i slot na paměťové karty microSD. Protože fotoaparát nedosahuje vysoké kvality, přídavné karty efektivně využijete zřejmě hlavně k ukládání hudby. Přenos dat má na starosti rozhraní USB s podporou režimu Mass Storage, bezdrátový Bluetooth 2.0 s profilem A2DP a UMTS s datovou nadstavbou HSDPA, dosahující maximální rychlosti do 3,6 Mbit/s.

Webový prohlížeč podporuje xHTML a zvládne měnit velikost stránky. Funkce Page Pilot umožňuje jakýsi „přelet“ nad stránkou. Manažer ukládá a spravuje záložky. Uživatel má možnost ukládat stránky, vymazat cache nebo cookies, zapnout JavaScript, zobrazit obrázky a povolit zvuky.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Slot na paměťové karty a vestavěná anténa

Mohl být lepší

Samsung SGH-L770 je zajímavý počin jihokorejského výrobce. Rozpaky v nás ale vzbuzuje poměr ceny, výkonu a kvality tohoto modelu. Podle neoficiálních informací se bude zaváděcí cena pohybovat kolem hranice sedmi tisíc korun. Za tuto cenu dostanete celoplastový telefon s praskajícím krytem, průměrným foťákem, podporou HSDPA a pěkným QVGA displejem (ovšem hůře viditelným na přímém slunci).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek 

Tento model se pravděpodobně dočká podpory ze strany operátorů, nicméně podmínkou pro úspěch je snížení ceny pod úroveň 1800 Kč pro střední paušály. V zaváděcí cenové kategorii má totiž novinka celý zástup silných konkurentů z vlastní stáje i od jiných značek.

Témata článku: Samsung, , , Samsung L770, Výrazné logo, Vestavěná anténa, Zajímavá funkce, Zaváděcí cena, Pool, Sam, Hra, Samsun, Přednastavený profil, Celý zástup, Obsazovací tón, Automatická odpověď, Pro +, Digitální přiblížení, Systémový zvuk