Samsung na CES: Android, Windows 7 a tablet s klávesnicí

Samsung ukázal Galaxy S, který neumí telefonovat. Galaxy Tab, který neumí 3G. A jeden překrásný tablet, který vlastně není tabletem.

Veletrh CES v Las Vegas definitivně odstartoval a jednou z prvních velkých akcí je tisková konference Samsung. Představeny byly desítky produktů a došlo také na mobilní hračky. Smartphone byl představen pouze jeden, a to Samsung Infuse 4G s über-displejem, který jsme si blíže představili už v podvečer. Zmíněn byl také Samsungem vyráběný Nexus S, ale ten už známe delší dobu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Samsung Infuse 4G: nová americká hvězda (podrobněji zde)

Oznámen byl Galaxy Tab ve Wi-Fi verzi, tedy bez telefonního modulu, bez slotu na SIM. A když už jsme u těch odlehčených Androidů, Korejci ukázali Samsung Galaxy Player. Jde o multimediální přehrávač s Androidem 2.2, tedy takový „smartphone bez telefonního modulu“, k internetu a Android Marketu se bude připojovat přes Wi-Fi.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy Player je Galaxy S, který neumí telefonovat
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Tenhle zajímavý telefon není telefon, ale univerzální dálkové ovládání Samsung RMC30D. Ovládne všechno, co si rozumí se standardem DLNA, ale umí i obyčejnější Bluetooth a infračervené paprsky

Tablet netablet

Z mého pohledu nejzajímavějším mobilním kouskem je tablet s Windows 7. Jmenuje se Samsung Sliding PC 7 Series a jako klasický tablet vyhlíží jen do toho momentu, než vysunete prostornou QWERTY klávesnici. Jde tedy o jakéhosi křížence tabletu s ultratenkým notebookem. Do světa vyrazí se sympatickou hmotností 998 gramů.

Klepněte pro větší obrázek 

Tento stroj pohání procesor Intel Z670 na frekvenci 1,66 GHz, displej o úhlopříčce 10,1 palce je pochopitelně dotykový (kapacitní multitouch) a má rozlišení 1 366 × 768 pixelů. Nad displejem nechybí webkamera s přisvětlovací diodou. Paměť obstará SSD disk o kapacitách 32 nebo 64 GB, operační paměť je 2 GB. Operačním systémem je Windows 7 Home Premium, na který Samsung vytvořil jakousi vlastí grafickou nadstavbu s několika aplikacemi. Samsung se chlubí, že systém na téhle mašince naběhne do 20 sekund. Další možnosti slibují konektory USB, HDMI a čtečka paměťových karet. Až praxe ukáže, jak dlouhý život přinese šestičlánková Li-Pol baterie.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Samsung do blízkého budoucna slíbili také WiMax verzi. Představená Wi-Fi verze přijde na 699 dolarů (= 13 200 Kč), prodej startuje v březnu.

Diskuze (18) Další článek: Samsung Infuse 4G: Super AMOLED Plus o úhlopříčce 4,5 palce

Témata článku: Samsung, , , , Google Nexus S, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 16GB 3G, Wind, Sam, #Android, Samsun, Win, Tab, Tab S, CZK, , Windows!,