Samsung po celém světě dodal více než 5 milionů brýlí Gear VR

Samsung se na včerejší tiskové konferenci na veletrhu CES v Las Vegas pochlubil jedním statistickým údajem. Prezident Samsung Electronics America, Tim Baxter, se v průběhu svého proslovu zmínil, že Samsung již celosvětově dodal zákazníkům přes 5 milionů brýlí Gear VR. Uživatelé pak ve virtuální realitě s brýlemi Gear VR všech generací doposud strávili více než deset milionů hodin.

Samsung se snaží virtuální realitu tlačit stále kupředu. Loni jsme se např. dočkali prostorové kamerky Gear 360 (recenze zde), která umožnila pořizování 360° fotografií a videí i „běžným smrtelníkům“. Ke konci roku se na trhu objevila i nová generace černých brýlí Gear VR (recenze zde), která přinesla drobná vylepšení. Mimo většího prostoru uvnitř brýlí a odstínění optiky jsme se dočkali i lépe ovladatelného touchpadu nebo současné podpory smartphonů s microUSB i USB-C.

K metě pěti milionů dodaných Gear VR nemalou měrou přispěly i prodejní akce, v rámci kterých se k předobjednávkám Galaxy S7, Galaxy S7 Edge a Galaxy Note 7 bezplatně přidávaly brýle Gear VR aktuální generace. 

Celý záznam tiskové konference Samsungu z veletrhu CES 2017 můžete shlédnout zde:

Diskuze (9) Další článek: Naživo z CES: Tohle jsou ty zajímavější mobily od LG [galerie]

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 Edge, Sam, Statistický údaj, Běžný smrtelník, Prodejní akce, Samsung Newsroom, Svět, Vice, Mil, Samsun, Gear, America