Samsung pomalu odhaluje model Galaxy Alpha. Známe specifikace

Z Ruska přicházejí první fotografie, které potvrzují blízké představení smarpthonu Galaxy Alpha. Na soukromé události Samsung Galaxy Alpha Regatta by PROyachting byly prezentovány reklamní bannery a v úzkém kruhu pozvaných účastníků zřejmě i samotný telefon, jehož představení je oficiálně plánováno na příští týden.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Událost Samsung Galaxy Alpha Regatta by PROyachting v Rusku je předvojem před oficiálním představením Galaxy Alpha. Čekání by již nemělo mít dlouhého trvání

Ze setkání produktových manažerů v Brazílii vzešla fotografie, která shrnuje veškeré základní specifikace připravovaného zařízení a víceméně potvrzuje to, o bylo známo již před několika týdny. Telefon, tvarově z dálky připomínající Galaxy S II, bude disponovat 4,7" Super AMOLED displejem s rozlišením 1 280 × 720 pix. V domovském tlačítku bude integrován snímač otisků prstů. Na čelní straně bude přítomen 2Mpix fotoaparát pro selfie, hlavní fotoaparát bude mít rozlišení 12 Mpix. Na zádi dále nebude chybět senzor srdečního tepu provázaný s aplikací S Health. Pod zadním krytem najdeme slot pro nanoSIM, potvrdila se i absence slotu pro microSD karty.

Klepněte pro větší obrázek
Uniklé specifikace nepředstaveného Galaxy Alpha, zaskočila nás pouze 1 850mAh baterie

Interní paměť bude mít kapacitu 32 GB, do prodeje by se měla dostat i 64GB varianta. Hlavní hybnou silou bude osmijádový procesor Exynos 5433 (4 × 1,8 GHz, 4 × 1,3 GHz) a 2GB operační paměť. Novinka poběží na Androidu 4.4 KitKat s grafickou nadstavbou TouchWiz. Chybět nebude ani bohatá konektivita včetně HSPA+, LTE Cat. 4, A-GPS/GLONASS, Bluetooth 4.0 a USB 3.0. Samsung Galaxy Alpha se do prodeje dostane začátkem září. Přepočtem z uváděné ceny 2 399 BRL se však dostáváme na astronomickou částku 22 tisíc Kč. To značí buď velmi nepřesné zdroje nebo to, že se Galaxy Alpha, vzhledem k nabízenému hardwaru, bude prodávat cíleně pouze v omezených počtech.

Diskuze (17) Další článek: Asus začíná prodávat levný 7" tablet s Wi-Fi

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Alpha, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II, Bohatá konektivita, Galaxy a, Poma, Sam, GAL, Blízké představení, Připravované zařízení, Nepředstavené galaxy, Model, Mode, Samsun