Samsung připravuje platby Pay Mini. Poběží na Androidu 6.0+ a iOS 8.0+

Mobilní platby Samsung Pay byly již od prvopočátku určeny pouze pro smartphony Samsungu, které mají zabezpečený režim KNOX a také snímač otisků prstů. S nástupem konkurenčních služeb (Android Pay a Apple Pay) se ale jihokorejci snaží již fungující službu, byť v dosti omezené míře, nabídnout i pro různé další Androidy a také pro systém iOS. Celé řešení má nést označení Samsung Pay Mini.

„Mini“ varianta však nebude moci využít výhod technologie MST (Magnetic Secure Transmission), která stále zůstává výsadou pouze plnohodnotných plateb Samsung Pay. Mini bude využívána pouze ke zpracování online plateb, což je oblast, ve které se plnohodnotné platby Samsung Pay moc nevyužívají. Online transakcí je zhruba jen 20 procent, zbytek připadá na přímé placení v obchodech na bezdotykových platebních terminálech.

Klepněte pro větší obrázek
Platby Samsung Pay budou mít i svou „zmenšenou“ variantu, která bude zaměřena výhradně na online nákupy.

Platby Samsung Pay Mini tedy budou v principu poměrně jednoduchou záležitostí. Uživatelé si údaje o své platební kartě uloží do zabezpečené aplikace, a pokud přes telefon nakoupí na e-shopu, do platební brány se automaticky vloží uložené údaje o kartě, se kterými proběhne zaplacení. Po platbě bude aplikace evidovat fakturu, resp. potvrzení o uhrazení částky. Samotný přístup ke kartě bude chráněn otiskem prstu, příp. heslem se šesti znaky.

Samsung počítá se spuštěním plateb Samsung Pay Mini v Jižní Koreji již v průběhu června, a pokud půjde vše podle plánu, bude služba rozšířena i do dalších zemí a na platformy Mac a PC. V první vlně se však počítá s podporou smartphonů s Androidem Marshmallow a výše či se systémem iOS 8.0 a výše.

Via Etnews

Diskuze (1) Další článek: Google zatlačí na výrobce, aby dodávali updaty na Android rychleji

Témata článku: Apple, Samsung, , , Platební terminál, MST, Sam, Samsun, PLA, Mini +, Min, Mini, #Android, Online nákup, Plát, Uhrazení, Pay,