Samsung prozradil, kdy nabídne ohebný mobil. Z odhadované ceny vám spadne brada

Samsung před dvěma týdny zvedl technologický svět ze židle. Prezentace ohebného displeje Infinity Flex byla působivá, přestože jsme vlastně viděli jen málo a zdálky. Vlastní přístroj Samsung maskoval a představí jej později. Problém je, že nevíme kdy, natož kdy se revoluční novinka začne prodávat – o časovém rámci na keynote nepadlo ani slovo.

Až v zákulisí konference se šéf mobilního Samsungu DJ Koh rozpovídal:

  1. Podle magazínu Neowin má Samsung v plánu distribuovat první milión ohebných telefonů ještě v první polovině roku 2019.
     
  2. GSM Arena je ještě konkrétnější a tvrdí, že Samsung představí jak Galaxy S10, tak ohebné Galaxy F na barcelonském veletrhu MWC koncem února. Prodej prý začne hned pak v březnu.
     
  3. Koh také mluvil o tradiční roční periodicitě vydávání dalších ohebných zařízení – tedy podobně, jako je to s Galaxy S a řadou Note.
     
  4. Cena se odhaduje na 1 800 dolarů, tedy po přepočtu a s daní asi 50 tisíc korun! Na druhou stranu Note 9 se v létě začínal prodávat za 32 499 Kč (512GB verze) a jestli má být Galaxy F nevětší smartphonová revoluce dekády, tak „příplatek za exkluzivitu“ není až tak šokující.
     
  5. Proč vývoj skládacího zařízení trval tak dlouho? Největší překážkou byl pochopitelně ohyb displeje, který byl po desítkách otevření/zavření stále více viditelný. Tento problém prý Samsung vyřešil.
     
  6. Koh také řekl, že před dvěma měsíci absolvoval schůzku v Googlu. On a CEO Googlu Sundar Pichai ustavili skupinu, která vyvíjí nové uživatelské prostředí pro nový typ hardwaru.

Ohebné mobily přichází, ať se vám to líbí nebo ne. Díky Samsungu tušíme, k čemu budou dobré:

Diskuze (54) Další článek: Galaxy J4 Core je druhým smartphonem od Samsungu s Androidem Go

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy Fold, Meghan McCarthy, Note, Nový typ, Displej, Pich, Samsun, Technologický svět, Infinitum Flex, KOH, GSMArena, Dolar, Smartphonová revoluce, Ohebný mobil, Krátká ukázka, Ohebný telefon, Mobil, První milión, Odhadovaná cena, Ohebný smartphone