Samsung S3030 Tobi: stvořen pro děti

Svého mobilu se konečně dočkaly i děti. Je ekologický, hraje všemi barvami a rodičům pošle v případě ohrožení varovnou SMS.

Speciálně navržený mobil pro své potřeby dnes běžně používají manažeři, ženy nebo také důchodci. Z významných sociálních skupin, u kterých výrobci doposud s přímým zacílením na zákazníky váhali, jsou děti. I když psychologové a lékaři hrozí různými více či méně podloženými studiemi, že příliš časné používání mobilů u dětí může vést k jejich psychickému narušení nebo zdravotním problémům, spousta dětí do kontaktu s mobilem přichází už v předškolním věku.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Jednou z mála zemí, kde se mobilů pro děti nebojí, je Japonsko. Tamní trh je ale velice specifický, dětské mobily jsou navíc určeny pouze pro domácí sítě, a tak můžeme z velkých výrobců za průkopníka v oblasti mobilů pro děti považovat korejský Samsung. Ten nyní přichází s barevným vysouvacím telefonem S3030 Tobi.

Bezpečnost především

Děti by měl nalákat především na svůj pestrobarevný design, personalizovatelný průhledný zadní kryt, pod nějž si mohou uložit fotografii nebo obrázek, a speciálně animované uživatelské grafické prostředí, které se ještě na žádném jiném Samsungu neobjevilo. Na výběr jsou v telefonu rovnou tři témata: Monster, Snowman a Ocean World. Další bude možné stáhnout z internetu a doinstalovat.

Rodiče potěší, že Samsung Tobi je vybaven speciálními funkcemi zajišťující bezpečnost dětí. Na vybrané členy rodiny nebo přátele si dítě může nastavit S.O.S. režim hovoru nebo zaslání SMS a v naléhavých případech takto rychlou volbou blízkého člověka kontaktovat. Samsung myslel i na možné nebezpečí pro děti ze strany neznámých a cizích lidí. Pro tuto situaci připravil funkci Fake Call, která simuluje zazvonění telefonu a následný hovor.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Samsung Tobi je navíc ekologickým mobilem, vyrobeným z bioplastů. Materiál je zcela nezávadný i pro zdraví dětí, povrch kryjí netoxické barvy a antialergenní materiály. Plochy, které přicházejí do styku s obličejem, jsou vyrobeny zcela bez účasti PVC.

Co se týká vybavení, patří S3030 Tobi mezi jednoduché mobily. Funguje ve třech pásmech GSM (900/1 800/1 900 MHz), z datových přenosů podporuje pouze technologii GPRS. Barevný displej s úhlopříčkou 1,9“ má rozlišení 176 × 144 pixelů (QCIF) a zobrazí 65 tisíc barev. Z multimédií je připraven 1,3Mpx fotoaparát a hudební přehrávač. Soubory se dají ukládat do vnitřní paměti telefonu 15 MB, jejíž kapacitu lze rozšířit až na 8 GB kartami microSD(HC). Pro připojení k PC poslouží USB kabel nebo bezdrátová technologie Bluetooth 2.0. Rozměry slideru jsou 95 × 45 × 17,5 mm, váží 85 g.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Samsung Tobi bude v nabíce pro nejmenší mobilní uživatele hned v šesti barvách: růžové, světlé a syté modré, zelené, oranžové a stříbrné. Prodávat se začne od listopadu v Itálii a Velké Británii, v prosinci by se měl dostat na další evropské trhy a do Ruska. Koncovou cenu výrobce zatím nezveřejnil, odhadujeme ji na 2 a půl tisíce korun.

Samsung S3030 Tobi
S3030 Tobi Mobil určený dětem vyrobený z ekologických materiálů, který hraje všemi barvami a rodičům pošle v případě ohrožení varovnou SMS. Je vybaven MP3 přehrávačem, slotem pro paměťové karty microSDHC a 1,3MPx fotoaparátem.rozměry a hmotnost: 95 × 45 × 18 mm, 85 g
displej: 1,9'', aktivní TFT, 144 × 176, 65 tisíc barev
sítě: GSM (900/1 800/1 900 MHz)
data: GPRS tř. 10
konekt.: USB, Bluetooth
paměť: 15 MB, paměťové karty microSDHC
baterie: ?
hudba: přehrávač hudby
fotoaparát: 1MPx (1 280 × 960), video
48 %
(404. místo z 986)
katalogpreviewinfo výrobce
cena: cca 2 500 Kč (prosinec 2008)

Diskuze (10) Další článek: Můj Garmin Oregon už jen s ochrannou fólií na displeji

Témata článku: Samsung, , Samsung S3030 Tobi, Ekologický materiál, Pro +, Bezpečnost dětí, Předškolní věk, Samsun, Bezdrátová technologie, Sam, Snowman