Samsung SDI plánuje investovat 128 milionů dolarů do bezpečnějších baterií

Jedním z viníků kauzy, která se rozpoutala okolo Galaxy Note 7, byla i polovodičová divize Samsungu, která dodávala baterie pro první várku modelů. Ve včerejší tiskové zprávě se jednalo o „Baterie A“, které měly problematický pravý horní roh, v němž docházelo k deformaci anody.

Divize Samsung SDI v návaznosti na odhalení problematických baterií u Notu 7 oznámila, že bude investovat 128 milionů dolarů (3,23 miliardy Kč) do vývoje bezpečnějších baterií. Samsung SDI rozdělila sto zaměstnanců do tří týmů, které se starají o bezpečnost baterií v různých fázích vývoje. SDI nově klade větší důraz na vývojovou fázi baterií, zejména s ohledem na možné deformace interních částí baterií, což se také podepsalo pod zkázu Galaxy Note 7.

I když to původně vypadalo, že nepovedené baterie pro Note 7 budou pro Samsung SDI znamenat zánik, nakonec se stal pravý opak. Podle zdroje má společnost dostatečný objem objednávek na polymerové baterie, zhruba na úrovni období před problémy s Notem 7.

Zástupce Sasmung SDI k celé situaci dodává: „I globální výrobci smartphonů zvyšují objednávky na polymerové baterie od Samsung SDI. A právě baterie od Samsung SDI budou s největší pravděpodobností použity i v dalších smartphonech od Samsung Electronics.“

Via BusinessKorea

Diskuze (3) Další článek: HTC zlevnilo model HTC 10. Máme cenu jako zbytek Evropy. A navíc přichází Android Nougat

Témata článku: Samsung, , , Samsung Galaxy Note 7, Viník, Plán, Objem objednávek, PLA, Polymer, Sasmung, Sam, Pravý opak, Největší pravděpodobnost, Samsung SDI, Samsung Electronics, Deformace, Dolar, BusinessKorea, Won, Mil, Polovodičová divize, Samsun