Samsung SGH-E100: pokračování bestselleru! (test)

Jedno z nejnovějších véček jihokorejského výrobce nahrazuje velmi úspěšný model SGH-T100. Aby novinka nezůstala v konkurenčním boji pozadu, přináší v dnešní době tak důležité funkce jako MMS, GPRS či Javu.

Jedna z dalších novinek Samsungu nese označení SGH-E100. Po boku modelu SGH-E700, jenž se stal prvním véčkem Samsungu bez antény, je druhým telefonem nově vzniklé éčkové řady. Ve skutečnosti se však jedná o nástupce hojně prodávaného Samsungu SGH-T100, který je na trhu už něco přes rok. Telefon nabízí kromě opět o něco líbivějšího designu zase pár funkcí navíc, které jsou do telefonů implementovány v závislosti na jejich rostoucí podpoře operátory (MMS, GPRS, Java).

  

Mobil je na tom výbavou velmi podobně takovým kouskům, jako jsou konkrétně SGH-S500 a SGH-E700. Zatímco první jmenovaný postrádá Javu a MMS, druhý má vše jako náš testovaný mobil a navíc přidává kromě velmi specifického vzhledu ještě digitální foťáček. Ostatně níže si můžete přečíst recenzi jak těchto dvou modelů, tak předchůdce v podobě SGH-T100.

Vzhled přístroje nenechá nikoho na pochybách, že máme před sebou čistokrevného zástupce jihokorejského výrobce. To nám dává záruku precizního zpracování a elegantního designu v podobě stříbrného kabátu. Telefon je stejně jako předchůdce (T100) mírně zakulacen, má ovšem o třídu menší velikost a výrazně nižší váhu. Konkrétní rozměry v podobě 83 × 47 × 21 mm a kolibří hmotnost 80 gramů jej zařazují mezi vůbec nejmenší véčka nejen od Samsungu. Esková řada je sice svým hranatým stylingem užší, éčko mi ovšem připadá roztomilejší a celkově i hezčí.

   

Samotná konstrukce si jako vždy zaslouží jedničku, telefon lze otevřít jednou rukou díky prolisům na prsty na každé z obou stran. Obě strany véčka drží u sebe jako přilepené, technici zkrátka odvedli kus precizní práce. Anténa je malá a trošku zploštělá, byť o něco delší než u S500, stejně jako ona je zakončena vrcholem z leštěného kovu. Na elipsovité ploše okolo displeje jako by něco chybělo, původně tam měla být modrá ozdoba ve stylu E700, od toho bylo nakonec upuštěno a model E100 se bude stejně jako většina Samsungů prodávat v typické stříbrné. Tato plocha je ovšem vyrobena z trošku jiného materiálu než zbytek těla přístroje a velmi náchylně se tváří k různým rýhám a škrábancům.

 

Abychom mohli dokončit popis přístroje, musíme ještě zmínit, že na pravé straně se nachází okénko infračerveného portu, vlevo je pak kolébkové tlačítko pro regulaci hlasitosti, ztlumení vyzvánění či odmítnutí hovoru. Vpravo nahoře nalezneme také novou stavovou diodu, která vás neustále doprovází svým blikáním. Konektor je standardně schován pod umělohmotnou krytkou, která není nijak připevněna, tudíž jsme se smířili s její možnou ztrátou. Krytky pro připojení bondovky a externí antény jsou na tom o něco lépe. Baterie je typu Li-Ion a slibuje výdrž 230 hodin v pohotovosti a 210 minut při hovoru.

 

Témata článku: Samsung, , Samsung E100, Sam, BES, Samsun, Pokračování, Orel, Best, Test, Bestseller, Nový týden, Tiché vyzvánění