Samsung SGH-P400: perla s otočným displejem (velký test)

Druhý Samsung s foťáčkem se vyznačuje především otočným displejem. Na precizní provedení jsme už u Samsungů zvyklí. Model P400 vylepšuje navíc několik drobných nedostatků, které jsme starším kouskům vytýkali.

Sledujete-li dění okolo mobilních telefonů pravidelně, jistě bez nápovědy víte, které telefony značky Samsung jsou vybaveny digitálním fotoaparátem. Na českém trhu se můžete setkat s jediným – modelem SGH-V200. Oba telefony jsou si relativně hodně podobné, pokud máte zájem, můžete si přečíst megarecenzi Samsungu SGH-V200. Oba telefony také můžete srovnat v našem interaktivním Katalogu.

Véčko jako každé jiné

Vzhledově jako by nový SGH-P400 ostatním Samsungům z oka vypadl. Jedná se samozřejmě o stříbrné véčko s trčící anténou. Ta je v tomto případě poměrně malá, ruší rozhodně méně než u jiných modelů. Kdyby se Samsung tohoto nešvaru zbavil, byly by jeho telefony ještě dokonalejší. Přece nemůže být tak těžké integrovat anténu u véčkových telefonů.

   

Na první pohled zaujme absence vnějšího displeje, na vnější straně horní části véčka je jen typická blikající kontrolka. Přesto za jistých okolností můžeme říci, že i tento Samsung vnější displej má. Na to si ale musíte počkat do další kapitoly.

Co skrývá kloub?

Podobně jako u staršího SGH-V200 spojuje obě části telefonu silný váleček se stylovým nápisem Samsung. Znalci už tuší, že se v něm skrývá digitální fotoaparát. Je tomu opravdu tak, čočka je samozřejmě otočná, což ve spojitosti s konstrukcí displeje přináší zajímavé možnosti využití.

Podobně jako u jiných telefonů stejné značky, i s tímto kouskem se můžete setkat ve dvou provedeních. Pokud na zadní části přístroje nevidíte žádnou vybouleninu, je právě osazen standardní baterií. Ve standardním balení se ale dodává i baterka s vyšší kapacitou, která trošku zvětší tloušťku přístroje.

   

Témata článku: Samsung, , , Panasonic GD87, Samsung Z, Sharp GX13, OTO, Sam, ? Displej, Test, Perla, Blikající kontrolka, Displej, Displej velký, Vážný konkurent, Počáteční písmeno, Samsun, Velký, Běžný modem, Velký test