Samsung SGH-T400: i muži mají své telefony (test)

V dnešní recenzi uvítáme stylové véčko z dílny korejského Samsungu. Přes počáteční nedůvěru v jeho schopnosti si nás nakonec zcela získal. Prozradíme vám, co za tím stojí a proč si ho oblíbí zejména muži.

Kalendář je malovaný

V kategorii „Manažer“ naleznete maličkosti ke snadné správě vašeho času. Hlavním bodem bude položka „Diář“. V klasickém měsíčním náhledu jsou zvýrazněny dny, které ukrývají nějaký záznam. Záznamy v diáři mohou být povahy Hovor, Schůzky, Hovor a Narozeniny. Tématické ikonky potom jednotlivé záznamy rozlišují v grafickém náhledu. Pod jeden den můžete uložit více záznamů. Trochu záhadně působí položky „Kalendář“ ve stejné kategorii. Vypadá úplně stejně jako diář, jen s tím rozdílem, že nabízí jen měsíční pohled bez možnosti zásahu. Jeho přítomnost je v telefonu je trochu sporná.


Diář stačí na jednoduchou organizaci času

Dobrou práci odvádí vestavěný úkolovník. Jednotlivé záznamy můžete rozdělit do dvou kategorií podle priority a následně podle tohoto pravidla filtrovat seznam úkolů.


Úkoly rozdělíte podle priority do dvou skupin

Na první pohled odvádí dobrou práci budík. Stejně jako v mnoha předchozích modelech nabízí jednorázové, denní nebo buzení v konkrétní dny v týdnu. Spojení budíku s vysoce kvalitním vyzváněním je však sebevražedná kombinace - ráno doslova vystřelíte z postele a nebudete vědět, co se děje. Při podrobnějším prozkoumání však brzy zjistíme, že z vypnutého stavu ani nepípne. Škoda přeškoda.


Budík někdy sám zaspí

Fanoušci časových funkcí ocení přítomnost položek stopky a odpočítávání. Vše funguje podle očekávání. Stejně tak i kalkulačka nebo převodník měn. Nepostradatelným doplňkem správného manažera je ale také diktafon. Samsung T400 tuto možnost nabízí. Maximálně si můžete poznamenat třikrát 35 sekund.

Wap v telefonu zůstal trochu stranou. Na vině je nepřítomnost GPRS, které dává této technologii smysl. Bez GPRS je surfování pomalejší a dražší. Nic na tom nemění, že Samsung wapovat umí a pokud se rozhodnete využít jeho prohlížeč, nabídne vám poměrně slušný počet šesti řádků.


WAP je hezký, ale bez GPRS téměř nepoužitelný

Neotřesitelná pozice – polyfonnie

Jestli Samsung něčemu v našich očích dlouhodobě vévodí, tak jsou to polyfonní melodie. Jeho vyzvánění, tentokrát 40hlasé, je opět velmi čisté a výrazné. Škoda jen, že takový hudební potenciál utápí ve stále stejných melodiích. Naštěstí lze do telefonu stáhnout další melodie a repertoár skladeb tak výrazně omladit. Jinou možností, pro většinu smrtelníků náročnější, je vestavěný skladatel. Pomocí notového zápisu si každý šikovnější uživatel může složit maximálně dvě skladby.


Nepřekonatelné 40hlasé vyzvánění

Telefon kromě krásného vyzvánění umí i tiše vibrovat. Ale jen v případě, že telefon zrovna neleží na dřevěném stole. Vibrace jsou velmi silné a doprovází je cestovatelská vášeň telefonu. Snadno se tak může stát, že telefon nenajdete na původním místě, ale někde úplně někde jinde. Stejně jako jeho předchůdci a kolegové, doprovází hudební produkci rytmickým poblikáváním systémové diody. Některé skladby doprovází také vibracemi, což působí stále efektně.

Témata článku: Samsung, , , Samsung T100, Samsung T400, Korejská značka, Informační bublina, Dvojník, Známý trik, Sam, Samsun, Neotřesitelná pozice, Těžký kov, Vášeň, Prstýnek, Zub času, Telefon, Umělecké dílo, Test