Samsung SGH-T500: ženská v plné polní (test)

Dámy zbystřete. S telefonem Samsung snadno a s přehledem zhubnete a jistě vám bude asistovat i u početí dítěte. Velkou pochvalu za něj dostanete také od svého gynekologa.

Trh s mobily je v podstatě nasycen a výrobci jsou nuceni hledat další cesty k zákazníkovi. Jednou z možností je zaměření jen na konkrétní cílovou skupinu – třeba ženy. Takový telefonů je na trhu už několik (vzpomeňme například dámské verze stylových mobilů Xelibri). Již téměř rok se také můžete ve vybraných prodejnách setkat s drobným telefonem Samsung SGH-T500, který má ženám rovněž co říci.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Kolibří rozměry a sytě rudá barva z něj dělají fešáka

Velikost padne do malé ruky

Rozměry modelu T500 vycházejí z anatomie ženské ruky, která povětšinou nenabývá takových velikostí jako mužské „lopaty“. Telefon je proto velmi drobný a snadno se skryje v útrobách i té nejmenší kabelky. Výběr barvy je rovněž ovlivněn cílovou skupinou. Ze tří barevných variant (modrá, béžová a rudě červená) je nejosobitější sytě rudá v kombinaci se stříbrnými detaily. Stejně jako telefon vypadá také stylová nabíječka, kterou lze s telefonem snadno zaměnit.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Na vnějším displeji můžete zobrazit několik variant hodin -- Klávesnice je poněkud malá

Výjimečnost telefonu má na svědomí nepřehlédnutelný lem okolo vnějšího displeje, který tvoří 32 broušených zirkonů. Průkaz o jejich původu je součásti balení telefonu. Díky této výzdobě nabývá telefon na hodnotě, i když setkal jsem se i s názory přesně opačnými. Během příchozího hovoru začne „diamantový lem“ displeje poblikávat.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Kameny okolo displeje při vyzvánění hrají všemi barvami

Jelikož je vnější displej nejčastěji na očích, výrobce mu věnoval dostatečnou pozornost. Pracuje jen s odstíny šedi, což vůbec nevadí. V nastavení telefonu si můžete zvolit, co bude zobrazovat. Buď to budou jedny ze šesti variant analogových hodin nebo zvolíte hodiny digitální včetně všech potřebných ikon. K dispozici je i pět animovaných spořičů.

  
V grafickém provedení menu nenajdete žádnou novinku

Tajemný displej

Vnitřní displej je už podstatně větší a hlavně barevný. Přestože není aktivní, svou detailností a nabídkou 65 tisíc barev si jistě získá nejedno dámské srdce. Ukrývá také jednu ojedinělou funkci, kterou docení až jeho majitel v okamžiku, kdy si bude muset přepudrovat obličej a žádné zrcátko nebude na blízku. Stiskem klávesy „C“ se displej prostě vypne a na jeho místě vznikne lesklé zrcátko. Jednoduché a v daný okamžik velmi praktické.  

  
Do položky Health je mužům vstup zakázán 

Uživatelské prostředí je dobře známé již z předchozích modelů značky a pokud by vás zajímalo, můžete zamířit k recenzi „pánského“ modelu Samsung SGH-T400, kde naleznete také mnoho obrázků. Změny v ovládání telefonu se u modelu T500 nekonají.

  
Biorytmy aneb jak si dnes povedu

Telefonuje a posílá zprávy s obrázky

V jednoduché telefonním seznamu můžete uložit jen číslo se jménem kontaktu. V telefonu je pro ně vyhrazeno pět set míst. Jednotlivé kontakty lze odlišit jiným vyzváněním jebo barvou, kterou bude poblikávat „diamantový“ lem okolo vnějšího displeje. Kontakty lze opatřit také hlasovou jmenovkou.

  
Ortel bez větší diskuze 

Práce s textovými zprávami je totožná jako u modelu T400, na který vás tímto odkazuji. Stejně tak je na tom i grafický kalendář a potažmo další aplikace.


Článek pokračuje v další kapitole.

Témata článku: Samsung, , Zen, Anatomie, Sam, Samsun, Pol, Menstruace, Test