Samsungu S500: konečně levné véčko! (velký test)

Samsung SGH-S500 patří mezi dobře vybavená véčka. Nabízí kvalitu a eleganci typickou pro jihokorejského výrobce, na druhou stranu stojí oběma nohama na zemi, s cenou pár tisíc korun je sakra zajímavou nabídkou.

Ačkoli nám vnější displej dělá společnost při zavřeném mobilu, což je většina času, pro práci je bezpochyby důležitější vnitřní displej. Nebyl by to Samsung, kdyby nedokázal uchvátit každého, kdo podobnou přehlídku barev spatří úplně poprvé.

Aktivní, čistý, ostrý, barevný

Displej je typu aktivní TFT o rozlišení 128 x 160 obrazových bodů se schopností zobrazit až 65 536 barev. Ostrostí, kvalitou barev a jejich čistotou patří k tomu nejlepšímu, co můžete na mobilu v současné době mít. Je ostrý i při pohledu z úhlu, jen na přímém slunci ztrácí svou účinnost a stane se spíš zrcátkem – na displeji vidíte spíše sebe, hledajícího alespoň náznak nějaké informace.

       

    

V pohotovostním stavu zobrazuje ve větší formě to, co malý displej – tedy sílu signálu, stav baterie, hodiny a datum. Na ploše je navíc název operátora, který může být spolu s časem a datumem umístěn buď nahoře nebo dole - taky jej můžeme skrýt úplně. Text může mít i různě stínován apod. Osvětlení lze nastavit v rozmezí 15 sekund - 10 minut. Jas lze nastavit u obou displejů. Na výběr je i ze čtyřech barevných schémat.

 

     

Udělej si sám

Velmi efektní jsou tapety. Na pozadí může být obrázek či animace, několik jich máte k dispozici již v základní verzi telefonu, další je možné samozřejmě nahrát. Například létající orel či kolébající se lední medvěd – to je jen malá ochutnávka z interaktivních tapet Samsungu. Praktickou věcí je možnost umístění kalendáře jako pozadí, to ale známe už z předchozích modelů značky.

             

        

Při čtení textových zpráv je k dispozici standardně pět řádků textu, písmo je poměrně velké. Při psaní můžete volit ze třech velikostí, přičemž se vám na displej vejde, pět, šest až sedm řádků. Záleží na tom, jak si telefon přizpůsobíte.

 

Témata článku: Samsung, , , Samsung S300, Samsung S300m, Samsung S500, Test, Poslední číslo, Nový týden, Světýlko, Samostatné menu, Tiché vyzvánění, Sam, Velký, Malá ochutnávka, Softwarová záležitost, Osobní hands-free, Velký test, Herní vyžití, Samsun, Česká diakritika, Důležitý prvek,