Sharp MEMS-IGZO: nová generace displejů překoná IPS i OLED

Sharp se pochlubil novým displejem. Úhlopříčka 7" a rozlišení 1 280 × 800 pixelů nejsou nic extra, ale výjimečná má být použitá technologie MEMS-IGZO. Samotné IGZO vyniká věrnými barvami, rychlejšími reakcemi dotykové vrstvy a nízkou spotřebou. Technologie MEMS od firmy Pixtronix (patří Qualcommu) mění způsob podsvětlení displeje. Světlo už neprochází barevným filtrem jako u konvenčních LCD, jeho barvu mění elektromechanické přepínače.

Tím se MEMS přibližuje technologii OLED. Rozdíl je až v tom, že u OLED umí každý subpixel regulovat svůj jas, u MEMS se jas reguluje až jakousi mechanickou závěrkou. Výsledkem má být další zlepšení vizuálních vlastností, skvělý kontrast a ještě nižší spotřeba.

Klepněte pro větší obrázek 
LCD vs MEMS-IGZO
Klepněte pro větší obrázek 
Nízké spotřeby je docíleno tak, že se displej v různých situacích dokáže chovat výrazně jinak. Třeba při zobrazování černobílé grafiky (typicky text) spotřebuje jen zlomek energie v porovnání s přehráváním HD videa.

Skvělé je, že výše popsaná technologie není žádné sci-fi. Sharp se připravuje na sériovou výrobu a v první polovině roku 2015 chce na trh uvést vlastní tablet. Parametry nepřekvapí (čtyřjádrový Qualcomm Snapdragon 800, LTE, Android L, vodo- a prachutěsná úprava), ale přístroj má posloužit jako referenční zařízení nové technologie. Tu Sharp následně nabídne dalším výrobcům.

Via Android Authority

Diskuze (24) Další článek: Nelíbil se jim iPhone 6. Vylepšili ho vrtačkou a bruskou [video]

Témata článku: Sharp, , , , Mem, Generace, Skvělý kontrast, Pře, Referenční zařízení, Nová generace, Nový displej, Použitá technologie, Barevný filtr, Gen, Nov, I/O, ? Displej, IGZO, MEMS, Displej