Siemens C70: levně s Push to talk (test)

Siemens C70 není úplně nový telefon, ale setkáváte se s ním v nabídkách obchodů a jeho označení je pro vás možná matoucí. Jedná se o mírně vylepšený model C65, který má stejný obal, ale v nabídce mu přibyla funkce Push to talk.

Siemens se svými modely C65 a CX65 velmi zabodoval a s úspěchem je prodává do teď, přestože se jedná o rok staré telefony. Již nějakou dobu jsou však v nabídce i mírně vylepšené odvozeniny těchto modelů s označením C70 a CX70, které se chlubí vylepšením v podobě podpory technologie Push to talk. O Siemensu CX70 si na naších stránkách můžete přečíst. Na popud vašich dotazů vás nyní blíže seznámíme i s modelem C70. Rovnou však upozorňujeme, že se nejedná o novinku.

Rychlé odkazy

 parametry telefonu v katalogu mobilů
 • parametry telefonu v katalogu fotomobilů 

 •
nerozdělená recenze v textové verzi

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Siemens C70

Model C70 na první pohled vypadá úplně stejně jako starší C65. Má stejné tělo a nabízí se v různě barevných krytech. Standardně by pro tento telefon měl být kryt fialový, zapůjčený máme ale například přístroj s krytem modrým, tedy stejným jako u modelu 65.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Siemens CX70

Pro operátory připravil Siemens modely CT65 a CT70 s modifikovanými kryty, oproti standardním modelům bez písmene T v označení. Telefony mají velmi nápadný lem kolem prostředního sloupce tlačítek, který zasahuje až k joysticku. O něco větší a přístupnější je pochopitelně tlačítko pro přímý přístup k internetu pod joystickem. Změnou ostatně prošla celá klávesnice a kryt, telefon už proto nepůsobí tak „protáhle“. Model CT70 jste mohli najít v nabídce Eurotelu v bledě modré barvě, CT65 je k dostání u T-Mobilu v atraktivní černostříbrné kombinaci.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Siemens CT65 a CT70

Vysílačka bez využití

Funkční nabídka Siemensu C70 je obohacena o funkci Push to talk. Tu najdete v sekci Extra hlavní nabídky pod názvem Walky-talky. Stejně jako u Siemensu CX70 se nám funkci v síti Eurotel nepodařilo zprovoznit. Tentokrát nám na infolince Eurotelu rovnou sdělili, že jejich technologie použití telefonů Siemens pro tuto službu zatím stále nedovoluje. Už při nastavování se setkáte s nejasnostmi, protože je značně odlišné od telefonů značky Nokia, se kterými funkce Push to talk v síti Eurotelu bez problémů funguje.

 
Položka funkce Push to talk v nabídce • dílčí nabídka Push to talk


Nastavení je poněkud komplikovanější

Daleko podstatnější změnou je proto změna grafiky hlavní nabídky, kterou přinesl novější firmware. Když jsme model C65 minulý rok připravovali k recenzi, byla nabídka trochu strohá, ale docela přehledná. Nové ikonky jsou barevnější, nemusí se však každému zalíbit.

 
Nové ikonky v nabídce • hlavní nabídka s jiným barevným schématem

Zbytečný model navíc

Nasazení modelu C70 v České republice nemělo smysl. Jedinou funkci navíc oproti Siemensu C65 zde nemůžete využít a design zůstává stejný. Přesto se v některých obchodech můžete s tímto telefonem setkat a vzhledem k jeho označení byste si mohli myslet, že má nových funkcí mnohem více.

Na následujících řádcích vám proto nabízíme text recenze modelu C65 Marka Lutonského, mírně upravený a aktualizovaný pro model C70.


Druhou kapitolu začneme aktualizovanou recenzí modelu C65. Mobil zhodnotíme po stránce designu a konstrukce. Blíže se podíváme na displej a klávesnici.

Témata článku: Siemens, , Siemens C65, Siemens C70, Siemens CX70, Stejný styl, PUSH, Členitost, Rayman, Průvodní jev, Horní tlačítko, Profi foto, Test, Push-To-Talk, Dlouhá textovka, Tahová strategie, Tamagotchi, Vybavená konkurence