Skeye Nano: jak malý je nejmenší dron?

Malý rozměry i cenou. Skeye Nano Drone si bude libovat u vás doma, ovládat jej můžete z gauče a překážkovou dráhu postavíte z nábytku.

Pouhé 4 × 4 cm měří zřejmě nejmenší komerčně dostupný drone na světě. Jmenuje se Skeye Nano a je to kvadrokoptéra s vlastním dálkovým ovladačem. Vzlétat a přistávat může z dlaně, jen je vzhledem ke své muší váze velmi citlivý na vítr a nejlépe mu tak bude v interiérech. Z velkých dronů si Nano bere užitečné určení přední části pomocí barevných LED.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Rozměry a hmotnost dávají tušit, že nebude úplně snadné tuhle hračku udržet v klidném a přímém letu, ale pomoct by měla šestiosá stabilizace postavená na gyroskopu a akcelerometru. Tvůrci se ale nespokojili s pouhým letem a manévrováním, v níže přiloženém videu uvidíte i přemety a další akrobacii.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
TRNDlabs umí i minidrona s kamerou. Je jen o fous větší, než Skeye Nano.

Baterie má pouhých 100mAh, což je kapacita srovnatelná s chytrými hodinkami, ale lehoučkému dronu vystačí na nějakých sedm minut letu. Dobíjení pak trvá celou půlhodinu a poslouží k němu proprietální USB kabel.

Líbí se vám představa miniaturního dronu? Stojí 59 dolarů, což by se i s dopravou a daněmi mohlo vejít do dvou tisíc korun.

Diskuze (14) Další článek: Samsung představil 128GB paměťový čip UFS 2.0 pro Galaxy S6

Témata článku: , , Nano, Jak, Dron,