Skype a Zlaté Stránky nabízejí volání do firem zdarma

Máte Skype? Pak si do vybraných firem můžete zavolat zdarma. A nezáleží na tom, jestli je to na pevnou linku, nebo na mobil.

Od poloviny října mohou uživatelé Skype v České republice zdarma volat do firem inzerujících ve službě ZlatéStránky.cz. Služba financovaná inzerenty je na internetu zvýrazněna modrým tlačítkem „Free call“. Tlačítko je všude tam, kde se zobrazuje telefonní číslo inzerenta – tedy nejen na ZlatýchStránkách.cz, ale i v internetových vyhledávačích nebo na vlastním webu inzerující společnosti.

„Trik“ je v pluginu doinstalovaném do internetového prohlížeče (zatím pouze Internet Explorer a Firefox). Jestli chcete právě v tomto bodě nad službou lámat hůl, ještě chvíli vydržte. Pluginy není nutné hledat, stahovat a instalovat, jsou součástí instalace Skype (od verze 4.1). Pokud chcete sami vyzkoušet, jak vypadají statická telefonní čísla přeměněná na Skype tlačítka a jak se mezi nimi vyjímají inzerenti Zlatých Stránek, kterým je možné volat zdarma, zadejte do vyhledávače heslo „Taxi, Praha“. Služba teprve startuje a s jinými hesly byste zatím nemuseli být úspěšní, do pilotního provozu byly zapojeny právě pražské taxislužby.

Klepněte pro větší obrázek
Takto jsou v prohlížeči zvýrazněna všechna běžná telefonní čísla. I na ně se dovoláte přes Skype jediným kliknutím, ale hovor zaplatíte
Klepněte pro větší obrázek 
Takto jsou odlišeni inzerenti Zlatých Stránek, k nim se dovoláte zdarma
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Firmy zapojené do programu Zlaté stránky SKY jsou od ostatních zásadně odlišené. Voláte raději zdarma, nebo za peníze?
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Skype 4.1 stahujte zde (pro Windows, ostatní platformy zde). Pokud chcete instalovat pluginy pro IE a Firefox, musíte si o to při instalaci říct (podrobný návod najdete na Zlatých Stránkách zde)

Bezplatná služba typu „klikni a volej“ umožňuje především malým a středním podnikům rozšířit zákaznické služby tak, aby je všichni uživatelé Skypu mohli jednoduše a zdarma kontaktovat. Uživatelů služby Skype je celosvětově 480 milionů, pro jednotlivé země nejsou oficiální údaje k dispozici, ale počet českých uživatelských účtů je odhadován na až tři milióny.

„Věříme, že možnost volání zdarma, kdy stačí jen klinout, může mít na podnikání pozitivní vliv, protože odstraňuje překážky pro navázání komunikace. To může vést k relevantnějším kontaktům a snad i vyššímu počtu zákazníků,“ řekl Don Albert, generální ředitel a viceprezident pro Severní a Jižní Ameriku a reklamu společnosti Skype.

Kontakt pro volání zdarma získá firma jako zákazník Mediatelu, když si zaplatí profil na Zlatých Stánkách na 12 měsíců. Pro inzerenty je připraveno několik balíčků, ten základní obsahuje 100 bezplatných hovorů.


Společnost Mediatel je součástí mezinárodní skupiny European Directories S.A. a působí na českém a slovenském trhu od r. 1991. Nabízí široké portfolio elektronických i tištěných produktů určených pro vyhledávání kontaktů. Klíčovými značkami Mediatelu jsou ZlatéStránky.cz, TravelGuide.cz, Hotel Guide a B2B databáze firem Inform.cz. Mediatel poskytuje také directmarketingové služby (telemarketing, pronájem adres, direct mail, tvorbu a správu databází). Mediatel má více než 700 zaměstnanců, sídlo společnosti je v Praze, regionální kanceláře v Brně, Českých Budějovicích, Plzni, Pardubicích a Ústí nad Labem.

Skype je software, který umožňuje komunikaci po celém světě. Milióny jednotlivců i firem používají Skype pro bezplatnou videokonverzaci a hlasové hovory, zasílání zpráv a sdílení souborů s jinými uživateli Skype. Každý den používají lidé po celém světě Skype pro levné hovory na pevné linky a na mobilní telefony. Skype si lze stáhnout do počítače nebo mobilního telefonu na www.skype.com. Skype patří společnosti eBay (NASDAQ: EBAY).

Diskuze (4) Další článek: Nokia E71 převlečená za vesmírný mobil

Témata článku: , , F +, Oficiální údaj, Telemarketing, Volání, Žďár, Str, Bezplatná služba, Internetový vyhledávač, Wind Down