Smartphony a tech trendy 2014: čeká nás skvělý rok!

Vývoj technologií je nezastavitelný, takže co nás čeká v roce 2014? Chystá se řada novinek, které posunou hranice zase o kus dál.

Apple

Loni se jablečný výrobce moc nevytáhnul, když představil noviny iPhone 5s a 5c. Zapadají ale do jeho řetězce a strategie, kdy jeden rok přijde menší změna a druhý rok větší změna. Analogii znáte: iPhone 3G (větší), iPhone 3GS (menší), iPhone 4 (větší), iPhone 4S (menší), iPhone 5 (větší), iPhone 5s (menší). Zkrátka a dobře, letos by měl Apple přijít zase s něčím větším.

Klepněte pro větší obrázek
Zdá se, že levný - drahý iPhone 5c Applu nevyšel a moc se neprodává. Model 5s se prodává výborně, ale schází inovace.

Spekuluje se o celkově větším iPhonu s hliníkovým tělem a pětipalcovým displejem, jelikož konkurence, zejména Samsung a Sony, vyhání úhlopříčky displejů u svých zařízení ještě mnohem dál a vyplňuje tak prostor mezi telefony a tablety. Vzniká tak nová třída zařízení – tabletofony, phablety.

Nokia

Kolují zvěsti, že Nokia už nějaký ten pátek pracuje na telefonu s Androidem, a to navzdory tomu, že mobilní divizi koupil Microsoft (transakce bude ukončena až v průběhu letošního roku). Mimochodem, součástí dohody je právo softwarového giganta využívat značku Nokia dalších deset let. Nokia zůstane u svých dalších aktivit jako je mapování a síťová zařízení.

Uvidíme v lednu na CESu či na únorovém MWC Surface phone? Jakpak by asi obstál na trhu vedle phabletu Nokia Lumia 1520? Mezitím se na trh dostanou evoluční Lumie 525 a 929 s vylepšenými parametry.

Zajímavé novinky jistě časem přinese i výzkum Nokie, který se zasloužil o výborný fotoaparát modelu Lumia 1020. Pokrok se určitě dostaví jak v oblasti bezdrátového dobíjení, tak v dopravě (viz videa výše).

Témata článku: , , , , , , , Apple iPad mini, Apple iPad mini (2. generace), Apple iPad mini (2. generace) 128GB 4G, Apple iPad mini (2. generace) 128GB Wi-Fi, Apple iPad mini (2. generace) 16GB 4G, Apple iPad mini (2. generace) 32GB 4G, Apple iPad mini (2. generace) 32GB Wi-Fi, Apple iPad mini (2. generace) 64GB 4G, Apple iPad mini (2. generace) 64GB Wi-Fi, Apple iPad mini 16GB 3G, Apple iPad mini 3, Apple iPad mini 3 128GB LTE, Apple iPad mini 3 128GB Wi-Fi, Apple iPad mini 3 16GB LTE, Apple iPad mini 3 64GB LTE, Apple iPad mini 3 64GB Wi-Fi, Apple iPad mini 32GB 3G, Apple iPad mini 32GB Wi-Fi