Smartphony a tech trendy 2014: čeká nás skvělý rok!

Vývoj technologií je nezastavitelný, takže co nás čeká v roce 2014? Chystá se řada novinek, které posunou hranice zase o kus dál.

Operační systémy

Android 4.4 KitKat dorazil spolu s pátým Nexusem, co ale mohou majitelé Androidů očekávat dále? Bude to Android 5 spolu s Google Glass na konferenci Google I/O 2014? Neméně těžké je predikovat, zda tržní podíl Windows Phone v letošním roce překoná BlackBerry. Ale spíše ano, už jen kvůli tomu, že se daří Nokii, snad jí to Microsoft neskazí. V roce 2014 je také očekávána hlasová asistentka á la Siri v podání redmondské společnosti.

Dále nás čeká masivní nástup Firefox OS, i když bude spíše umělý a tlačený velkými mobilními operátory. Přístroj s ohnivou liškou prý chystá letos Sony, ale půjde o levný začátečnický smartphone. Ostatně Firefox OS tak byl od začátku koncipován, uplatnění měl najít na rozvíjejících se trzích. Z velkých jmen lze zmínit také LG a Huawei. 

Z nových operačních systémů to zkusí i další, zejména Ubuntu Mobile a slyšet bude také o Tizenu

Mobilní gadgety

Další velká věc, nebo chcete-li „must-have“ hračky budou nositelné. Není řeč o Bluetooth headsetech, nýbrž o hodinkách, brýlých a dalších gadgetech, které nám prý rozšíří obzory. Skvělým společníkem budou jistě Google Glass, jen nebudou kamarádit s vaším kontem. V Americe budou stát nejméně 1 500 dolarů, což přepočteno na naši měnu dělá 30 tisíc korun. Naše zápěstí letos opanují chytré hodinky jako jsou Pebble Watch, Galaxy Gear 2 nebo další generace Sony SmartWatch.

Klepněte pro větší obrázek
Další velká věc v podání Googlu, stačí už jen o něco dostupnější cena... (obr.: google.com)

V letošním roce bychom se konečně mohli dočkat iWatch, když už šéf Applu slibuje velké věci. Pokud je Apple představí, pravděpodobně to bude na podzim spolu s novým iPhonem.

Témata článku: , , , , , , , Apple iPad mini, Apple iPad mini (2. generace), Apple iPad mini (2. generace) 128GB 4G, Apple iPad mini (2. generace) 128GB Wi-Fi, Apple iPad mini (2. generace) 16GB 4G, Apple iPad mini (2. generace) 32GB 4G, Apple iPad mini (2. generace) 32GB Wi-Fi, Apple iPad mini (2. generace) 64GB 4G, Apple iPad mini (2. generace) 64GB Wi-Fi, Apple iPad mini 16GB 3G, Apple iPad mini 3, Apple iPad mini 3 128GB LTE, Apple iPad mini 3 128GB Wi-Fi, Apple iPad mini 3 16GB LTE, Apple iPad mini 3 64GB LTE, Apple iPad mini 3 64GB Wi-Fi, Apple iPad mini 32GB 3G, Apple iPad mini 32GB Wi-Fi