Sony Ericsson T610: královské reggae! (velký test)

Nový model T610 přichází, aby nahradil stárnoucí T68i. Do boje nastupuje s novou koncepcí ovládání, s pořádnou porcí výbavy a příznivou cenou. Zaslouží si post nejvyšší? Bonus: ukázky melodií.

Pozor na uši

Aby toho ještě nebylo dost, nesmíme zapomenout na polyfonní melodie. Ty totiž v tomto podání nemají chybu. Pro volání a budík máte k dispozici 21 melodií, pro upozornění o zprávách pak 8 zvuků. Polyfonie je 32hlasá a vyrovná se i etalonům třídy – špičkovým Samsungům. Stejně jako obrázky, schémata, tak i další melodie jsou k stáhnutí na webu. Pokud se někomu zdá vyzvánění moc potichu, tak ho mohu přesvědčit, že s maximální hlasitostí si dokáže T610 hezky „zazpívat“. Dokonce vás upozorní, že při nejvyšší hlasitosti hrozí poškození sluchu. Sony Ericsson T610 bez problémů přehrál i MIDI soubory ze Siemensu S55.

Ukázky melodií

Abyste si mohli užít 32hlasového polyfonního vyzvánění bez nutnosti mít T610 doma, připravili jsme pro vás malou ukázku. Vybral jsem tři melodie, které se alespoň mně osobně nejvíce líbí. Jsou v midu a poslechnete si je bez problému přímo na počítači.

 
Přehled melodií

Pro tvůrčí povahy je připraven polyfonní skladatel melodií. K dispozici máte čtyři nástroje, několik motivů, různá tempa. Zbytek už záleží pouze na vás. Když jsme u skladatele, nesmíme zapomenout zmínit ani na editor obrázků. Ten nabízí několik nástrojů (pero, čára, elipsa, obdelník atd.), paletu 18 barev a různou tloušťku čáry. Vskutku solidní výbava na prostředí mobilního telefonu.

   
Hudební skladatel a editor obrázků

Jak se budí princezny

Pokud jste časově vytížení a bojujete o každou minutku, nesmíte si nechat ujít tento odstaveček. Organizace času je totiž základem každého správného manažerského mobilu, a to model T610 mimo jiné bez chybičky splňuje. K dispozici je již tak výborný kalendář předchůdce, který je díky barevnému displeji ještě lépe využit. Nechybí denní, týdenní a měsíční náhled. Události můžete řadit do těchto kategorií: Schůzka, Rande, Cestování, Dovolená, Výročí a Různé. Položky lze v kalendáři kopírovat či poslat přes IR port nebo Bluetooth na jiný mobil. Kalendář nabízí i vyhledávání.

   
Měsíční náhled na kalendář --- vkládáme událost

   
Ještě datum, čas, typ schůzky a je vymalováno

Mezi další funkce patří dvojitý budík (jeden jednorázový, druhý opakovaný), poznámky, bezpečnostní uložení PIN kódů, časovač, stopky a kalkulačka s pamětí. Ještě bych dodal, že budík zvoní i při vypnutém mobilu.

 
Své využití naleznou jistě i tyto praktické funkce

Java, WAP, e-mail

Funkčnost telefonu lze bez problémů rozšiřovat díky podpoře Javy, pro kterou existuje spousta aplikací a her. Na internetu jich je k nalezení spousta. Mobilní internet zastupuje wapový prohlížeč ve verzi 2.0, který se vyznačuje zvýšenou zabezpečeností, potřebnou například pro elektronické transakce. Webový browser bohužel chybí. Jako náplast na ránu snad poslouží povedený e-mailový klient, který nabízí při čtení stejně jako wapový prohlížeč šest řádků, resp. sedm, poslední řádek je na displeji vidět jen napůl. V položce zprávy dále nalezneme i službu SMS chat a WAP push, ta však není našimi operátory podporována.

   
Připojujeme se na MobilManii přes WAP

   
E-mailový klient nabízí vše, co si běžný uživatel může přát

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , , Eurotel Smartphone, Eurotel Smartphone II, Nokia 3650, Nokia 5100, Nokia 6100, Nokia 6310i, Nokia 6610, Nokia 6800, Nokia 7210, Nokia 7210 Supernova, Nokia 7250, Nokia 7650, Nokia 8910i, Panasonic GD87, Siemens S55, Siemens SL55, Sony Ericsson P800, Sony Ericsson T300, Sony Ericsson T310