Sony Ericsson T630: nejlepší koupě současnosti (velký test)

Nový model navazuje na úspěšný Sony Ericsson T610. Chlubí se inovativním designem, lepším displejem a vyšším rozlišením fotoaparátu. Testovali jsme černou variantu T-Mobilu, který ho nabízí dočasně za 7 599 Kč.

SMS zprávy

Ve složce Zprávy najdete obyčejné textovky, MMS a taky e-mailový prohlížeč. Při čtení SMS zpráv je k dispozici pět řádků, pro psaní máme bohužel pouze čtyři řádky. Bohužel říkám záměrně, editor SMS zpráv totiž obsahuje zbytečné grafické prvky, které logicky zmenšují prostor pro psaní SMS zpráv. Minimálně ještě jeden řádek by určitě nebylo problém ušetřit.

 

Text můžete různě formátovat, nastavovat velikost písma (malé, normální, velké), styl textu (tučné, kurzíva, podtržení, přeškrtnutí), zarovnání (automaticky, vlevo, na střed, vpravo). Možností je opravdu nespočet. Vložit můžete samozřejmě i obrázek či zvuk.

 

Počet zbývajících znaků při psaní SMS se objeví až na konci - konkrétně u 23 znaku od konce - žádná změna se tedy od předchozího modelu nekoná. Paměť pojme okolo 60 – 67 SMS zpráv. Mobil má archív na kartě SIM – tam můžete zprávy přesouvat z paměti a zůstanou tam i po načtení v jiném mobilu. Ukládají se odeslané i neodeslané zprávy. Pokud opustíte při psaní editor, zpráva se automaticky uloží, takže o ni nepřijdete. Při psaní dlouhých zpráv se mobil zpomaluje (stejně jako většina ostatních Sony Ericssonů).

MMS a e-mail

Multimediální zprávy fungují korektně, na jednu stránku lze vložit text, obrázek i melodii. Občas pokulhávalo listování zprávou, stránky se zobrazují pod sebou. Odeslat jako MMS můžete přímo i obrázek, který jste vyfotili.

Vcelku použitelný je taky e-mailový prohlížeč s podporou POP3 a IMAP4. Při stahování hlaviček bohužel nevidíte, kolik se stahuje e-mailů a také jak dlouho to bude ještě trvat. Krátké e-maily se stáhnou rovnou, u delších jen hlavičky, tělo se potom stáhne až při požadavku na otevření zprávy. Mobil podporuje i práci s přílohami.

Recenzi e-mailového klienta v Sony Ericssonu T630 najdete v samostatném článku

Software

Součástí balení je rovněž instalační CD s komunikačním balíkem pro T630, který zahrnuje vše potřebné pro spojení mobilu s počítačem (XTNDConnect PC) a další software pro synchronizaci a správu telefonu. Nechybí ani editor obrázků, MMS studio, ovladače modemu a nastavení internetového připojení.


Článek pokračuje v další kapitole.

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , , Nokia 6230, Siemens S55, Sony Ericsson T610, Sony Ericsson T630, Sony Ericsson T68i, Pořádný displej, Koupě, Současnost, Velký test, Test, TV mini, Nejlepší koupě, XTND, Špičkový Samsung, Son, Slušný peníz, Stránka operátora, Velký, Originální fotografie