Sony Ericsson W710i: hudba a sport (test)

W710i je skvělý hudební mobil. Pobaví, poučí, spojí vás s celým světem a neopustí vás ani při sportu.
Kapitoly článku

Z a W jsou dvojčata

Nyní se recenze dostává do fáze, která by byla pouhým kopírováním popisu funkcí sesterského „Zetkového“ modelu. Telefony jsou až na podrobně popsané funkce naprosto shodné. Přečtěte si tedy části recenze Z710i Jana Horalíka o...
65.jpg70.jpg74.jpg72.jpg 02.jpg50.jpg51.jpg52.jpg 34.jpg49.jpg55.jpg56.jpg

Do aktivní společnosti

Walkman je více zaměřen na zábavu a tak má rovnou tři předinstalované javové hry. Alpha Wing 2 je vesmírná střílečka klasického střihu, Treasure Tower je 3D plošinovka. Vaším úkolem je za pomoci nejrůznějších stupínků vyskákat až na vrchol kamenné věže. Třetí hra – Tennis Multiplayer – nezapře partnerství firmy Sony Ericsson s vrcholným ženským tenisovým žebříčkem WTA.

14.jpg15.jpg16.jpg20.jpg
Možností zábavy je více • hry jsou tři • povedla se zejména Treasure Tower • složte si vlastní melodii

Vinou energeticky náročného údělu hudebního přehrávače potřebuje W710i dobíjet častěji, než jeho protějšek se stejnou baterií. Při asi třech hodinách reprodukce denně jsem dobíjel každý druhý den. Zetko bez přehrávání hudby vydrží reálně až týden. Rozdíl je to výrazný, za hudbu se platí.

Další odlišnosti mezi Z710i a W710i jsou výhradně kosmetického rázu. Klávesnice a vnější displej jsou podsvíceny „walkmanovou“ oranžovou (namísto „Zetkové modři“). Jiná jsou animovaná schémata a tapety.

46.jpg04.jpg06.jpg08.jpg
Stejná základní nabídka ve čtyřech různých provedeních

Ač jsem zvyklý na bohaté a flexibilní možnosti svého osobního smartphonu, na Walkman jsem si za necelý měsíc zvykl a musím říct, že mi nic zásadního nechybělo. Nadchlo mě přehrávání hudby na pozadí běžných operací. Za zvuku svých oblíbených skladeb jsem hojně používal vestavěný internetový prohlížeč, později javovou Operu Mini. V případě internetové nouze, nebo promarněného času v městské dopravě skvěle posloužil javový ICQ klient a vestavěná RSS čtečka. Občas přišly vhod vestavěné hry a posílání MMS zpráv naprosto nahradila integrovaná blogovací aplikace spolupracující s kvalitním fotoaparátem.

09.jpg10.jpg12.jpg39.jpg
Úvodní obrazovka prohlížeče • dvě z možností zobrazení • RSS kanály

Kapitolou samou pro sebe jsou exkluzivní Fitness funkce. Každý večer jsem usínal s vědomím, kolik jsem ten který den nachodil kilometrů. Na své oblíbené běhání jsem přestal nosit jednoúčelový přehrávač, véčkový Walkman se stal mým výhradním sparing-partnerem. Hledáte-li kvalitní telefon s mnoha možnostmi, spolehlivého a všestranného společníka pro aktivní život, Sony Ericsson W710i je ta správná volba.

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , , , Nokia 5500 Sport, Sony Ericsson W710i, Stejná frekvence, Hatha, Eri, Správná volba, Vesmírná střílečka, Test, Spor, WTA, Nová hodnota, Hudba, Son, Krátký úryvek, Sportovní funkce, Aktivní život, Kompaktní tvar, Malé okénko