Sony Ericsson W880i: velký video-test

Je tenký, lehoučký, ale přitom velmi výkonný. Nový hudební Sony Ericsson W880i v exkluzivním video testu!
Kapitoly článku

Organizace času a internet

Internetový prohlížeč NetFront je velmi povedený a v mnohém předčí i oblíbenou Operu Mini. Stránky zobrazuje buď přizpůsobené displeji nebo v původní podobě, umožňuje zoom, zobrazení přes celý displej a hlavně také otočení zobrazení o 90°. Web si tak můžete prohlížet na šířku displeje. Na úvodní stránce najdete okénko vyhledávače Google, samozřejmostí jsou záložky, záznam historie, povolení zobrazování obrázků nebo cookie. Klávesnici můžete zapnout do tzv. režimu zkratek, což umožňuje rychlé ovládání většiny funkcí bez nutnosti navštěvovat kontextovou nabídku prohlížeče.

07.jpg 08.jpg 09.jpg
Internetový prohlížeč NetFront

Organizér zastupuje pětice všemožně nastavitelných budíků, propracovaný kalendář umožňující záznam i opakovaných upomínek, úkolovník a poznámky. Se synchronizací můžete počítat a to i se vzdálenou.

27.jpg 28.jpg
Nabídka organizéru • kalendář

+ výborný internetový prohlížeč NetFront
+ multifunkční budík, možnost buzení vlastní melodií
+ propracovaný kalendář
+ synchronizace

- velmi jednoduchý úkolovník bez možnosti nastavení priority úkolů
- upomínce nelze nastavit vlastní zvuk 

Doplňkové funkce

V telefonech značky Sony Ericsson pravidelně nacházíme mnoho užitečných doplňkových funkcí a ano model W880i není výjimkou. Máme tu: odpočet času, stopky, kalkulačku, paměť na kódy, světový čas, záznamník zvuku a libůstku v podobě dálkového ovládání počítače prostřednictvím bluetooth. Nechybí ani již tradiční trojka VideoDJ, MusicDJ a PhotoDJ. Telefon můžete naučit nové kousky díky podpoře Javy.

29.jpg 10.jpg 21.jpg
Kalkulačka • nabídka zábavných funkcí • správce souborů

+ velmi rychlá Java
+ chráněná paměť na hesla a kódy
+ funkce pro dálkové ovládání počítače
+ možnost editace obrázků, videí a skládání vlastních vyzváněcích melodií

- pouze jedna předinstalovaná hra 

Fotoaparát

U Sony Ericssonu už jsme si zvykli na lepší fotoaparáty a také model W880i nezklamal. Dvoumegapixelové fotky jsou solidní, patří k tomu lepšímu, co můžete mobilem vytvořit. Pochvalu si zaslouží také uživatelské prostředí fotoaparátu. Ve výbavě ale bohužel chybí autofocus a přisvětlovací dioda. Video lze natáčet pouze v rozlišení 176 × 144 bodů.

12.jpg 13.jpg
Prostředí fotoaparátu

Ukázkové snímky z fotoaparátu:

01.JPG 02.JPG 03.JPG 05.JPG 06.JPG 08.JPG 09.JPG 14.JPG 15.JPG 16.JPG 17.JPG 18.JPG
Slunce nevysvitlo, přesto jsou snímky docela vydařené

10.JPG 11.JPG 04.JPG
Za špatného osvětlení vynikne znatelný šum • telefon bohužel není vybaven diodovým bleskem • umělé osvětlení - automatické vyvážení bílé funguje spolehlivě

13.JPG 12.JPG 
Interiér - detaily: autofocus chybí, proto je text docela rozmazaný

+ kvalitní fotoaparát s rozlišením 2MPx
+ přehledné uživatelské prostředí fotoaparátu
+ možnost úpravy fotografií přímo v telefonu

- chybí autofocus a přisvětlovací dioda
- maximální rozlišení videa je pouze 176 × 144 bodů 

Hudba a video

V telefonu najdete vylepšený přehrávač hudby Walkman verze 2.0. Samozřejmostí je třídění hudby podle interpretů a alb, hraní na pozadí a uživatelské nastavení ekvalizéru. K telefonu dostanete velmi kvalitní sluchátka HPM-70 s redukcí na 3,5 mm jack. Díky podpoře stereofonního přenosu signálu prostřednictvím bluetooth (A2DP profil) můžete hudbu poslouchat také bez drátů.

19.jpg 20.jpg
Přehrávač hudby

Zamrzí absence rádia. V nabídce přehrávače hudby naleznete odkaz pro poslech streamovaných rádií, což je ale jen velmi slabá kompenzace. Telefon umí přehrávat i videa a to ve formátech 3GP nebo MP4. Přehrávač umožňuje zobrazení přes celý displej naširoko a přetáčení.

11.jpg
Přehrávač videa

+ propracovaný přehrávač hudby
+ velmi kvalitní špuntová sluchátka
+ podpora bluetoothového profilu A2DP
+ přehrávač videa
+ funkce TrackID pro rozpoznávání hudby
+ paměťová karta s kapacitou 1 GB v balení

- chybí FM rádio 

Datové přenosy

Ani model W880i není u Sony Ericssonu výjimkou a pakliže podporuje sítě třetí generace UMTS, tak ho neméně užitečné EDGE nenaučili. K dispozici je dále GPRS třídy 10. Konektivitu zajišťuje bluetooth nebo USB kabel, infraport chybí.

+ podpora UMTS
+ USB Mass Storage

- nepodporuje EDGE
- někomu by možná mohl chybět infraport 

Pěkně ostrý Walkman

Nový Sony Ericsson W880i potěší příznivce malých, lehkých a štíhlých telefonů. Nabízí velmi bohatou výbavu, příjemné ovládání a propracované funkce. K dokonalosti chybí jen málo – pohodlnější klávesnice, kvalitnější hlasitý reproduktor, vestavěné rádio a podpora EDGE. Osobně bych ocenil ještě o pár milimetrů větší displej. Pro tak originální a povedený design a kvalitní zpracování bych však byl ochoten telefonu ledacos z toho odpustit.

Za nedlouho se objeví v obchodech za cenu kolem dvanácti tisíc korun. To je docela dost, ale pamatujte, že v balení najdete gigabajtovou kartu a kvalitní sluchátka. Za miniatruní notebooky s bohatou výbavou se také připlácí a podobně to platí zjevně i u tohoto Sony Ericssonu. Za elitu musíte sáhnout pro větší hromádku peněz, ale v tomto případě považuji cenu telefonu za adekvátní.

Nenašli jste v textové verzi testu požadovanou informaci? Podívejte se na video, kde si můžete telefon detailně prohlédnout ze všech stran a kde projdeme celou nabídku telefonu. Vše samozřejmě s komentářem.

Obsah balení 

  • Sony Ericsson W880i
  • Li-Pol akumulátor s kapacitou 950 mAh
  • paměťová karta Memory Stick Micro s kapacitou 1 GB
  • sluchátka HPM-75 s redukcí na konektor jack 3,5 mm
  • datový USB kabel
  • CD se softwarem Sony Ericsson PC Suite
  • návod

09.jpg 25.jpg 10.jpg 11.jpg 
Krabice a sluchátka, která v ní mimo jiné najdete

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , , Sony Ericsson W880i, Son, Malá hlasitost, Předinstalovaná hra, Eri, Plná kvalita, Špatné osvětlení, Užitečný doplněk, Video + Music, Velký, Test, Dostatečná kapacita