Sony Ericsson Xperia Arc: v pase pouhých 8,7 mm

Sony Ericsson se konečně dohodl na spolupráci s mateřským koncernem Sony, v nové Xperii Arc nabídne jeho technologie Bravia a Exmor R.

Ačkoli se hlavní novinky Sony Ericssonu očekávaly až v Barceloně, tradiční výrobce představil jednu novinku i na veletrhu CES v Las Vegas. Jde přímo o pokračovatele vlajkové lodi Xperia X10, nový smartphone s Androidem Xperia Arc. Podle výrobce má být pouze předzvěstí celé nové řady Xperií v roce 2011, částečným důkazem mohou být již dříve uniklé špionské snímky několika připravovaných modelů.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Xperia Arc navazuje na tradici atraktivního designu telefonů Sony Ericsson a posouvá jej ještě dále. Tělo je štíhlé a prohnuté, linie působí na pohled velmi elegantně. Xperia Arc je 117 g vážící a extrémně tenký mobil, v nejužší části telefonu měří jen 8,7 mm. Na vrchní straně nese velký 4,2" dotykový displej s ochrannou fólií na minerálním skle odolném proti poškrábání. Displej má stejně jako X10 rozlišení 854 × 480 bodů a zobrazí 16 milionů barev.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Do koncepce nové Xperie po několika letech nevšímavé koexistence konečně promluvily i koncernové prvky a technologie Sony. Displej obsahuje technologii vycházející z televizorů Bravia a poskytne lepší obraz než klasické LCD, které Sony Ericsson doposud používal. Dále je telefon vybaven 8Mpx snímačem Sony Exmor R s čočkou f/2.4, díky němuž lze pořídit jasné snímky či HD videa ve vysoké kvalitě i za zhoršených světelných podmínek. Všechny fotografie i videa lze pak v HD rozlišení posílat na televizi díky integrovanému konektoru HDMI.

Potěšitelné je oznámení, že Xperia Arc bude uvedena na trh s nejnovější verzí platformy pro mobily Android 2.3 Gingerbread, Sony Ericsson byl v tomto ohledu většinou o generaci pozadu. Telefonu nechybí kompletní konektivita, včetně Wi-Fi a DLNA, GPS a 3,5mm jacku. Na nejnověji představené modely konkurenčních značek ztrácí pouze osazením jednojádrového gigahertzového procesoru Qualcomm. Sony Ericsson Xperia Arc se má začít na vybraných trzích prodávat ještě v prvním čtvrtletí tohoto roku v černé a stříbrné barvě, cenu zatím neznáme.

Sony Ericsson Xperia X12 Arc (Anzu)
Sony Ericsson Xperia ArcSmartphone s tloušťkou pod 9 milimetrů v nejužším místě je jinak celkem rozměrný a nabízí obří kapacitní displej o úhlopříčce 4,2". Kromě toho je vybaven operačním systémem Android 2.3, gigahertzovým procesorem, HDMI konektorem a 8MPx fotoaparátem.rozměry a hmotnost: 125 × 63 × 9 mm, 117 g
displej: 4,2'', TFT LCD, 480 × 854, 16 mil. b., kapacitní
sítě a data: GSM (850/900/1 800/1 900 MHz), WCDMA (900/2 100 MHz), GPRS (třída 10), EDGE (třída 10), HSDPA (10,2 Mb/s), HSUPA (2 Mb/s), GPS
konekt.: microUSB, Bluetooth, Wi-Fi, TV-out
paměť: 512 MB, 512 MB RAM, microSDHC
baterie: 1 500 mAh, procesor: Scorpion 1 000 MHz
operační systém: Android 2.3
hudba: FM rádio, 3,5mm jack
fotoaparát: 8Mpx (3 264 × 2 448), video (1 280 × 720), autofocus, diodový blesk
84%
hardware
N/A*
software
kataloginfo výrobce
cena: ještě se neprodává

Diskuze (57) Další článek: Podívejte se na ochutnávku Androidu 3.0 Honeycomb (video)

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , , , , Sony Ericsson Xperia arc, Son, Eri, Arc, Pas, Pás, Tenký mobil,