Sony Ericsson Z310i: jde to i bez multimédií (test)

Elegance, bohatá výbava, několik překvapivých funkcí a nízká cena. Jde to vůbec všechno dohromady?
Kapitoly článku

I levnější telefon může mít zajímavou komunikační a datovou výbavu v kombinaci s atraktivním designem a kompaktními rozměry. Pokud nejste zastánci permanentního audio poslechu ani lovci pixelů u foťáku, Sony Ericsson Z310i by vás mohl zajímat.

01.jpg 02.jpg 03.jpg 04.jpg

Klíčové vlastnosti

  • Bluetooth
  • Infraport
  • RSS čtečka
  • Internetový prohlížeč
  • Podpora EDGE

Hlavní nedostatky

  • VGA fotoaparát
  • Chybí podpora karet
  • Průměrný displej a klávesnice

Zvenku...

Při koupi Z310i lze vybírat ze tří barev – růžové, bronzové a černé. Všechny jsou doplněny bílým orámováním hran, stejnou barvu nese i kloub. Povrch telefonu je tvořen matnými plasty, jedinou výjimkou je lesklý kryt vnějšího displeje, který přímo přitahuje otisky prstů. Při volbě materiálu měli návrháři vybírat lépe, už po několikadenním šetrném používání na něm lze po vyleštění najít jemné škrábance. Na první pohled nejsou vidět, ale rychlost jejich tvorby je opravdu vysoká.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Kompletní barevná paleta: bronzová, růžová a černá

Sklíčko kryje monochromatický displej s rozlišením 96 × 64 bodů, který je situován v jeho dolní části. Jediné, co zobrazí, jsou hodiny. Pro informace o síle signálu nebo nabití akumulátoru musíte telefon otevřít. Při příchozím hovoru neznámého čísla se zobrazí prvních 12 znaků, tedy +420XXXYYYZZ, poslední číslice je až na dalším řádku. Displeji sekunduje čtveřice ikon, které indikují ztracené hovory, příchozí SMS, vypnuté vyzvánění a nabíjení. Jejich svítivost je značně vyšší, než u displeje. S výhradami vůči němu se budete muset smířit, telefon neumožňuje jeho jakoukoliv konfiguraci.

IMG_1413.jpg
Vnější displej podává pouze jednoduché informace

Čočku fotoaparátu najdeme nahoře, téměř až u kloubu. Její jedinou ochranou jsou zvýšené okraje, opět bohužel z ne příliš trvanlivého materiálu. Zadní strana je tvořena krytem akumulátoru, jehož 780mAh kapacita při několika krátkých hovorech a asi 30 zprávách vystačí na dva dny. Náruživí pařani Java her budou muset sáhnout po nabíječce ještě dříve. Nad krytem najdeme už jen otvor reproduktoru.

12.jpg 13.jpg 11.jpg 16.jpg 
Nechráněný fotoaparát • reproduktor na spodní části • útroby pod zadní krytkou

Jediným vnějším tlačítkem je kolébka regulace hlasitosti na levém boku, kterou lze při příchozím hovoru pouze vypnout vyzvánění. Pokud máte aktivováno přijímání telefonátu otevřením, hovor nijak neodmítnete. Na opačné straně našel svoje místo infraport, vespod systémový konektor.

09.jpg 10.jpg 15.jpg 
Kolébkové tlačítko • nenápadný kryt infraportu

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , , Sony Ericsson Z310i, Ztracený hovor, Test, Eri, Základní internet, Tápání, Multi, Šetrné používání, Průměrný displej, Son, Vybraný den, Sympatický design, Vysoký šum