Sony Ericsson Z600: hamburger bez antény! (velký test)

Model Z600 je první véčko Sony Ericssonu, které se bude prodávat v Evropě. První pokus se sice zdařil, má to však několik ale. Aspirant na nejlepší mobil totiž skončil na třetím místě. Chcete vědět proč?

Organizátor se povedl 

Špičkově má Z600 zvládnuté organizační funkce. Jako majitel mobilu T68i zde poznávám jen lehce upravené funkce z tohoto mobilu, jsou téměř beze změny – na druhou stranu vylepšovat už není skoro co. Kalendář umí zobrazit měsíční, týdenní i denní pohled, do diáře lze uložit několik typů událostí jako schůzka, rande, dovolená apod. Nastavujete předmět, místo, datum a čas začátku a trvání, případně upozornění. U každé události je v denním přehledu jiná ikona pro lepší identifikaci. Součástí kalendáře jsou i úkoly, jen jim není možné nastavit datum splnění, jen upozornění a po splnění je můžete odškrtnout. Paměť na úkoly i události je dynamická, volná paměť se ukazuje v procentech, takže její počet událostí, které lze uložit, se těžko odhaduje.

 
Kalendář má bohaté možnosti

Do diáře je možné uložit i poznámky, které nepatří k žádnému datu – zkrátka krátké texty, které si nechcete pamatovat. Budík je opakovaný, lze si nastavit, v jaké dny se má ozývat. Použít lze současně dva budíčky – jeden opakovaný, druhý neopakovaný. To se hodí tehdy, pokud máte nastavené pravidelné buzení, ale chcete si výjimečně nastavit i jiný čas a nechcete měnit nastavení opakovaného buzení. V menu Organizátor pak nechybí stopky, odpočítávání času, kalkulačka a paměť na kódy – to je stará známá funkce, kam si pod speciálním pinem můžete ukládat různá data.

 
Poznámky nejsou přiřazeny k žádnému datu --- Nastavte si zvonění budíčku

 
Stopky --- Kalkulačka má jako u každého mobilu jen základní funkce

Data v diáři a koneckonců i kontakty lze synchronizovat s mobilem pomocí dodávaného programu XTNDConnect PC, o němž jsem psal už poměrně dávno; jeho funkčnost se nijak výrazně nezměnila. Na dodávaném cédéčku najdete také ovladače modemu a program, který za vás nastaví připojení k internetu z počítače přes mobil. K připojení mobilu lze využít jak Bluetooth, tak infra či kabel. Kromě programu pro komunikaci je na cédéčku uložena také aplikace pro editaci obrázků a zpráv MMS. Mimochodem, mobil podporuje protokol iSync, který umožňuje synchronizovat kontakty a kalendář s počítači Apple (více na www.apple.com/isync).

  Vyberte si, co chcete na počítač instalovat

Wap je velmi povedený, má hezký font stejně jako menu mobilu a ačkoliv je listování stránkami docela pomalé, díky fontu vypadají skutečně skvěle. Samozřejmostí je podpora barev, nicméně s tím se dalo přece počítat. Profily wapu se nastavují v menu připojení, což je trošku nešikovné, ale budiž. Mobil podporuje zaslání nastavení z webu. Po vstupu do menu prohlížeče se nezačne načítat domácí stránka, jak je „dobrým“ zvykem zejména telefonů od operátorů, ale zobrazí se přednastavená offline stránka „webu“ Sony Ericssonu. Na displeji je při čtení vidět šest řádků.

    

 
Pár otevřených „hamburgerů“ na závěr

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , , Ericsson T39m, Nokia 3100, Nokia 3200, Nokia 3650, Nokia 5100, Nokia 6100, Nokia 6220, Nokia 6220 classic, Nokia 6610, Nokia 7210, Nokia 7210 Supernova, Nokia 7250, Nokia 7250i, Nokia 7650, Nokia N-Gage, Siemens M55, Siemens MC60, Siemens S55, Siemens SL55