Sony uvedlo troje bezdrátová sportovní sluchátka k mobilu. Potlačí hluk a nevadí jim déšť

Sony na skončeném veletrhu CES 2018 v Las Vegas opět trochu rozšířilo portfolio sportovních bezdrátových sluchátek ke smartphonům, které se s telefonem párují jednoduše přes Bluetooth a NFC. Do nabídky přidalo rovnou tři nové modely: WF-SP700N, WI-SP600N a WI-SP500.

WF-SP700N

Model WF-SP700N je ze všech tří nejpokročilejší. Je koncipován jako zcela bezdrátový, tzn. že levé a pravé sluchátko není vzájemně spojeno žádným kabelem. Mušle jsou odolné proti postříkání vodou (tedy i dešti) podle stupně krytí IPX4. Navíc obsahují aktivní potlačení hluku, režim Ambient a funkci Extra Bass.

Klepněte pro větší obrázek

Tuto kombinaci ve zcela bezdrátových sluchátkách Sony zatím nemělo. WF-SP700N vydrží na baterii 3 hodiny, potom se musí vložit do dobíjecí krabičky. Kromě poslechu hudby bude možné se sluchátky také telefonovat a po aktualizaci aplikace Sony Headphones Connect budou podporovat i hlasového Google Asistenta. V nabídce budou ve čtyřech barvách - růžové, žluté, černé a bílé.

WI-SP600N

O něco níž v nabídce stojí sluchátka WI-SP600N. Ta jsou taktéž bezdrátová, ale vzájemně jsou propojena kabelem s ovládacím panelem. To sice možná není tak elegantní řešení jako u samostatných mušlí, ale pro ovládání headsetu je to mnohem praktičtější.

Klepněte pro větší obrázek

Také tento model obsahuje aktivní potlačení hluku včetně ambientního módu a funkci Extra Bass. Nechybí ani odolnost proti dešti a stříkající vodě IPX4. Vestavěná baterie vydrží až 6 hodin přehrávání hudby. Sluchátkům bohužel schází podpora kvalitnějších kodeků aptX a LDAC.

WI-SP500

Třetí model WI-SP500 jako jediný neobsahuje funkce Extra Bass a potlačení okolního hluku. Odlišný je také design mušlí, které nemají obloukovou podporu ušního boltce, ale ve zvukovodu mají držet dobře díky speciálně tvarovanému náušníku. Ani zde ovšem neschází odolnost proti vodě a výrobce udává výdrž na baterii až 8 hodin přehrávání hudby.

Klepněte pro větší obrázek

Všechny tři nové modely sluchátek se budou prodávat během prvního čtvrtletí letošního roku i na českém trhu. Ceny výrobce teprve zveřejní.

Sony už prodává zcela bezdrátová sluchátka WF-1000X:

Váš názor Další článek: LG prý zastavilo vývoj nástupce G6. Nový model vydá, až to bude mít ekonomický smysl

Témata článku: Sony, , , , , , , Třetí model, Bezdrátová, Kvalitní kodek, Potlačení, Sony Headphone Connect, Model, Ušní boltec, Sluch, Okolní hluk, Sony Headphones Connect, Elegantní řešení, Bluetooth a NFC, Přehrávání hudby, Ambientní mód, MOBI, Las Vegas, Zvukovod, Headphone Connect,