Sony XSP: autorádio pro éru smartphonů

Proč mít stejné funkce v telefonu a (jejich zastaralý ekvivalent) v autě? „Autorádiový dock“ Sony XSP-N1BT integruje oba světy a z obou si bere to nejlepší.

Sony je příjemným překvapením letošního CES – kromě zajímavých produktů jsme viděli několik zajímavých prototypů, se kterými se budeme setkávat v blízké či vzdálenější budoucnosti. Patří k nim i Sony XSP-N1BT. Je to zařízení, které sedí v šachtě pro autorádio a má i řadu jeho funkcí. Některé však přenechává smartphonu.

Klepněte pro větší obrázek 
Za příšerným jménem XSP-N1BT se skrývá originální zařízení s univerzálním upevňovacím mechanizmem pro smartphony.

Novinku bychom tedy mohli označit za autorádiový dock a musím říct, že to celé dává smysl – proč si budovat jednu hudební knihovnu v telefonu a druhou v autě? Proč mít jednu navigaci v telefonu a druhou (ve většině případů zastaralejší a s neaktuálními mapami) v autě? Jedním rázem vyřešíte integraci autorádia a handsfree, dodáte autu internetovou konektivitu, aplikace a v podobném duchu bychom mohli pokračovat.

Dock telefon nabíjí (Xperie přes magnetický dokovací konektor, ostatní telefony USB kabelem), přivede mu signál pro GPS i 2G/3G/LTE, ve hře je Bluetooth, NFC? Spojení s CD changerem a dalšími car-audio prvky značky Sony. Po zasunutí telefonu do docku se spustí aplikace App Remote 2 (viz video níže) s uživatelským prostředím uzpůsobeným pro co nejsnazší ovládání za jízdy.

Zkrátka zařízení, které si mezi fandy smartphonů zaslouží pozornost! Na světový trh by se mělo dostat už v květnu za 250 dolarů (tedy asi 6 000 Kč). Co se dostupnosti na českém trhu týče, budeme vás informovat později, poslali jsme dotaz do českého Sony a čekáme na odpověď.

Diskuze (21) Další článek: Éra 2K displejů začíná, zkusili jsme Vivo Xplay 3S

Témata článku: Sony, , , , Autor, Autorádio, Letošní CES, Světový trh, SMA, Pro +, Auto, Son, Zajímavý produkt