Sony zaplňuje střední třídu. Nová, štíhlá Xperia T3

Stylová Xperia inspirovaná vlajkovým modelem Z2 měří v pase pouhých 7 mm a pohromadě ji drží ocelový rám. Sony Xperia T3 přijde o prázdninách.

Sony dobře ví, že základem úspěchu každého mobilního výrobce je nejen povedený vlajkový model, ale také ucelené portfolio smartphonů nižší a střední třídy. To u japonské firmy pro letošní rok reprezentují modely Xperia E1 a M2. Nově se k nim přidává smartphone Sony Xperia T3 s 5,3palcovým HD displejem, 8Mpx fotoaparátem a čtyřjádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon. Novinka je designově odvozená od aktuálního top modelu Xperia Z2, obsahuje rámeček z nerezové oceli a prodávat se bude opět v černé, bílé a fialové barvě.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Škoda, že se výrobci postupně „rozutíkává“ jinak celkem systematické značení, kdy nově uváděné modely střední třídy drží číselný krok s aktuálním vlajkovým modelem. Xperia T2 (s přídomkem Ultra) už totiž existuje. Jde o šestipalcový HD phablet, který se ani oficiálně na všech trzích prodávat nebude. Na nový model Xperia T3 se naopak těšit můžeme, do prodeje vstoupí na konci července. Cenu zatím neznáme.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Sony se chlubí zejména štíhlým 7mm tělem Xperie T3 a hmotností 148 gramů, která je vzhledem k velikosti displeje také slušná. Útlému designu musela v tomto případě ustoupit odolnost proti vodě a prachu, kterou T3 nenabízí. Zadní kryt je vyroben z matného plastu, ocelový rámeček okolo těla slouží zároveň jako anténa. HD displej je typu IPS a poskytuje některé koncernové technologie známé z Xperie Z2, např. Triluminos nebo Bravia Engine Mobile 2.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Osmimegapixelový hlavní fotoaparát staví na senzoru Exmor RS, obsahuje autofokus, LED diodu a také funkce HDR a Steady Shot pro softwarovou stabilizaci obrazu. Díky čipsetu Snapdragon se čtyřjádrovým procesorem (1,4 GHz) od Qualcommu telefon disponuje prakticky veškerou konektivitou, včetně NFC a LTE. Prostředí je založeno na Androidu 4.4 KitKat s tradiční nadstavbou Sony. Vestavěná baterie disponuje kapacitou 2 500 mAh a má umožnit až 13 hodin hovoru nebo 8 hodin nepřetržitého přehrávání videa.

Předinstalované aplikace a další funkce:

  • Social Live – aplikace, která umožňuje sdílet všechny speciální okamžiky vašeho života ‚živě‘ na facebooku a v reálném čase na displeji telefonu komentovat příspěvky.
  • AR Effect – režim AR effect přidává zvukové efekty a zábavné animace k vašim fotografiím a videím. Na výběr jsou různá témata – od dinosaurů po mořskou faunu, která lze navíc snadno editovat přímo v telefonu.
  • Timeshift Burst – funkce Timeshift snímá rychlostí až 31 snímků za dvě vteřiny a spouští se ještě předtím, než domáčknete spoušť.
  • Creative Effects – díky této aplikaci můžete svým fotografiím a videím vtisknout umělecký dojem pomocí různých efektů – můžete měnit barevnou škálu, přidat obrazovou stopu nebo zrcadlové efekty. Tyto úpravy jsou v režimu videa dostupné v reálném čase.
  • Portrait Retouch – styling pro vaše fotografie zblízka – Aplikace Portrait Retouch obsahuje funkce jako je real-time makeup, deco frame a další. Všechny úpravy vidíte ještě předtím, než stisknete spoušť.
Diskuze (32) Další článek: Coca-Cola vyzkoušela telefonní budky na víčka. Sklízí smíšené ohlasy

Témata článku: Sony, , , , , Sony Xperia E1, Sony Xperia E1 dual, Sony Xperia T3, Sony Xperia Z2, Son, Ocelový rámeček, Makeup, Nepřetržité přehrávání, TimeShift, Str, Ocelový rám, Nov, Ucelené portfolio,