Spekulace: Spuštění EKG v českých Apple Watch je na dosah

Apple Watch Series 4 mají úspěch a jedním z trumfů je integrovaný elektrokardiogram, zkráceně EKG, v angličtině ECG. Nová funkce má ambice hlídat majitele hodinek, který získá směrodatná data pro lékaře. Po řadě testů to umožnil FDA, americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv. Po startu prodeje hodinek čekali Američané další tři měsíce, než Apple funkci aktivuje – na vině byla právě administrativa na pozadí a ze stejného důvodu je EKG v českých/evropských hodinkách stále neaktivní.

Ale snad se blýská na lepší časy...

Informace v iOS 12.2 naznačují aktivaci EKG s operačním systémem ve verzi watchOS 5.2. V sekci s regulatorními informacemi se uvádí, že „pro non-US regiony je EKG aplikace dostupná na Apple Watch Series 4 s watchOS 5.2 po spárování s iPhonem 5s (nebo novějšími) a iOS 12.2 nebo novější“.

Informace pochází z Francie, redakční iPhone takovéto regulatorní info neobsahuje, ale náznak posunu se přece jen najde:

Oficiální informace od Applu chybí, různé indicie naznačují, že ještě do konce týdne by se měly dočkat země Evropského hospodářského prostoru, tedy i Česká republika.

Via 9to5mac.com

Diskuze (33) Další článek: Huawei dnes ukáže, co umí udělat s foťákem v mobilu. Sledujte premiéru řady P30 z Paříže

Témata článku: Apple, , , , , , , , , Česká republika, Dosah, Francie, Špek, ECG, Watch Series, SPU, Český, March, Administrativa, DOS, Apple Watch Series,