Stručně ze světa mobilů: není všechno zlato, co se Nokia

Nevíte, co je ve světě mobilů nového? Že Nokia 8850 se prodává ve zlatě? Že bohoslužby se už provozují přes SMS? Nebo že pomocí mobilů lze provádět průmyslovou špionáž? Chcete vědět víc?
Chcete vědět, co je ve světě mobilů nového a nemáte přes týden čas? Zajímají vás novinky, které nikde jinde nenajdete? Nevadí, na každou neděli jsme je pro vás připravili na MobilManii.

Nokie jsou zlaté mobilky

Nokia je známá tím, že vyrábí mobilní telefony pro všechny. V její nabídce naleznete mobilní telefony nejnižší třídy stejně snadno, jako přístroje pro nejnáročnější zákazníky. Jednou z vrcholných – a také nejdražších – Nokií na světovém trhu je zcela jistě model s číselným označením 8850. Tento stylový mobilní telefon není žádným mladíkem a už hodně dlouho nedoznal žádné významné změny. Až nyní přichází Nokia s novou sérií určenou těm bohatším. Máte-li tedy konto v prestižní zahraniční bance, několik domů a na každý den v týdnu jiné auto, máte jedinečnou možnost být in a zakoupit si Nokii 8850 Gold Edition.

Hádáte správně – tato Nokia má místo původně chromového krytu své tělíčko pozlaceno několikakarátovým zlatem. Co je však nejzajímavější, je jeho cena: v přepočtu na české koruny necelých dvacet tisíc! Takže vzhůru do slamníku pro rodinné úspory – tuto Nokii prostě musíte mít!

Není všechno zlato, co se Nokia.

Máte mobil? Nechoďte do kostela!

Němci, ti se mají. Jeden z berlínských kněží má na mysli blaho věřících a poskytuje svým ovečkám zajímavou a nezvyklou službu. Toto službou jsou textovky, které zasílá na váš telefon v průběhu každodenní bohoslužby. Nemůžete-li se dostavit do kostela, můžete tímto způsobem sledovat bohoslužbu v přímém přenosu na displeji svého mobilního telefonu.

Bohužel zatím nemáme žádné informace o podobné službě, která fungovala pro české věřící. Pokud znáte některého duchovního představitele, který dbá o věřící ve své farnosti tímto způsobem, napište do diskuse.

Dnešní mobil vám klidně nahradí ko(s)tel.

Telefonní špionáž

V USA byli uvězněni a obžalování tři muži za průmyslovou špionáž, kterou provedli prostřednictvím svých mobilních telefonů. Cílem jejich útoku byla známá vývojová laboratoř společnosti Lucent Technologies.

Všichni tři obvinění se pokusili vynést informace prostřednictvím svých mobilních telefonů, které měly schovány v kapsách. Ovšem na telefonech byla vytočena čísla svých kompliců, kteří veškerý rozhovor – který probíhal za zavřenými dveřmi – nahráli a poté se tyto citlivé informace snažili prodat konkurenci. Jak již víme, se svou snahou neuspěli.

Velkotovárníci, pozor! I mobily mají uši.

Za parkování se platí textovkou

14. května se stalo něco nového, něco revolučního. Řidiči pohybující se po na území švédského Stockholmu nemusí chodit k parkovacím automatům. Parkovné mohou zaplatit přímo z automobilu hned třemi způsoby.

Zaplatit za parkování můžou pomocí WAPu, textovou zprávou nebo uskutečněním hovoru na vyhrazené telefonní číslo s jiným účtováním (obdoba českého předčíslí 0609). Kolik zaplatíte poznáte automaticky – městský systém si vás totiž hlídá a přesně vede v databázi, jak dlouho a kde jste všude parkovali.

Nejen kolu z automatu můžete zaplatit mobilem.

Diskuze (8) Další článek: Mobily ve světě: je nás více než půl miliardy

Témata článku: Nokia, , , Nokia 8850, Nejnáročnější zákazník, Svět, Str, MOBI, Mobil, Parkovné, Nen