Studentfone láká na Facebook zdarma (*dočasně)

Nový virtuál v síti Vodafonu nabízí Facebook zdarma a 300 MB když dobijete za 200 Kč. Kredit pak můžete vydat třeba za dalších 600 MB dat a surfovat do aleluja.

Virtuální operátoři v českých luzích a hájích „rostou“ jako houby po dešti, vyklubal se také jeden studentský. Jmenuje se příznačně Studentfone a cílí na mladé, kteří nedají bez Facebooku ani ránu a kteří zejména datují. Filozofie Studenfonu je jasná: dobíjejte hezky pravidelně 200 Kč měsíčně a my vám za to dáme 300 MB dat zdarma a na Facebooku můžete surfovat neomezeně (krom videa). V hantýrce studentského virtuála zní spojení „neomezeně lajkovat“. Studentfon využívá infrastrukturu Vodafonu a jeho předplacenku si může pořídit úplně každý.

 
Studentfon: přijďte si pro 900 MB za 200 Kč měsíčně
*garantováno do 8. září 2014
 

Neomezený přístup na Facebook však operátor dle svých webových stránek garantuje jen do konce března příštího roku, pak se uvidí… Porce 300 MB za dobití je pak garantována do 8. září 2014. Co se týče dat za dobíjení, tak zde funguje princip jako u předplacenky Mobil.cz. Rozdíl je v tom, že oněch 300 MB dostane zákazník až od prvního dne měsíce, který následuje po dobití, shodně platí, že kredit lze využít na ostatní služby. Například si za něj můžete v samoobsluze dokoupit dalších 600 MB dat (2× 300 MB po 100 Kč). Jinak řečeno: za 200 Kč měsíčně můžete mít 900 MB dat.

Nejen pro studenty, ISIC netřeba

Ovšem pozor, datový balíček 300 MB dostanete „natvrdo“ i když nedobije. Akorát už nebude bezplatný, nýbrž se vám z kreditu odečte 250 Kč. Ceny za nedatové služby jsou podobné s konkurenčními předplacenkami. Volání vyjde na 2,50 Kč s účtováním po sekundách po první celé minutě (60+1), textovka na 1,50 Kč a MMS na 4,50 Kč. Studentfon nabízí ještě datový balíček na jeden den (24 hodin), stojí 25 Kč.

Studentfon předplacená karta
volání Kč/min. (účtování 60+1)2,50 Kč
SMS za zprávu1,50 Kč
MMS za zprávu4,50 Kč
data na den (25 MB na 24 hodin)25 Kč
datový balíček 300 MB250 Kč/zdarma při dobití 200 Kč za měsíc
dodatečných 300 MB100 Kč

Studentfone cílí na mladé, proto čili komunikuje nejen na Facebooku, ale i na dalších sociálních sítích. Zákazníci mají k dispozici samoobsluhu, hovor s živým operátorem vyjde na 40 Kč. Jinak si ale Studentfon neúčtuje poplatek za přenos čísla, jen výměna SIM (ztráta či poškození) vyjde na 100 Kč. SIM kartu lze objednat online, nová stojí 150 Kč a po její aktivaci získáte data do konce aktuálního a příštího měsíce zdarma. Majitelům ISIC/ITIC/IYTC/ALIVE karty bude odpuštěno poštovné.

Studentfon je MVNO dle webu vytvořený pod taktovkou ISIC „ve spolupráci s kamarády ve Vodafone“. Jinak řečeno, celý projekt funguje podobně jako například Bleskmobil, kdy společnost GTS Alive (vydavatel ISIC karet) je jen přeprodejce služeb Vodafonu.

Pokud jsou ale data ten hlavní operátorský artikl, který poptáváte, oněch 900 MB za 200 Kč měsíčně není úplně k zahození. Akorát je třeba hlídat si pravidelné dobíjení alespoň jednou v měsíci, abyste nepřišli o výhodu bezplatného datového balíčku.

Diskuze (19) Další článek: Samsung Galaxy S4 Active: odolnost v rodině [recenze]

Témata článku: , , , , , , F +, ITIC, Žďár, Pravidelné dobíjení, Hlavní operátor, DOCA, IYTC, FAC,