T-Mobile: budete „S námi“, ať chcete nebo ne

T-Mobile se dal do rušení všeho, co za osmnáct let stvořil. Zákazníky převádí na nejnovější tarify, pokud nesouhlasíte, můžete smlouvu vypovědět.

T-Mobile ruší starší tarify, které podle operátora po příchodu neomezených tarifů S námi, už nejsou potřeba. Prý je třeba zjednodušovat a pročistit tarify starší generace, kterých je za osmnáct let T-Mobilu na trhu velká spousta (viz níže). Cílovým stavem jsou jen ty nejnovější tarify S námi a nejnovější tarify pro mobilní internet. Nic víc. Zeštíhlovací kůrou procházejí i předplacené tarify Twist a končí i tarifní zvýhodnění. Převody probíhají ve vlnách, takže pokud máte některý ze starších tarifů, vězte, že jste v pořadí.

Klepněte pro větší obrázek
Máte tarif T-Mobilu odlišný od těchto pěti? Pak vás operátor na některý z nich převede. Ale pozor, tyhle ceny jsou s dvouletým úpisem. Bez něj jsou výrazně výše.

Na zeštíhlování nabídek, sjednocování a rušení tarifů jsme u našich operátorů zvyklí, prakticky do stejného podniku se před časem pustilo O2. Na eliminaci starších tarifů a hlavně následky pro zákazníka jsme se optali přímo T-Mobilu:

„Zákazníky z dotčených tarifů a služeb, mezi nimiž jsou skutečně i starší tarify S námi, postupně převádíme převážně na nejnovější generaci S námi. Ta obsahuje neomezené volání a SMS nejen do naší sítě, ale i data za dostupné ceny. Se zákazníky jednáme velice individuálně a vždy se pro každého jednotlivce snažíme najít vhodnou alternativu pro co nejlepší nastavení jejich služeb i s využitím dodatečných balíčků tak, aby získali více služeb a výhod za přibližně stejnou měsíční útratu.“

T-Mobile deklaruje, že zákazníky o změně informujeme s dostatečným předstihem prostřednictvím faktury, SMS, emailu a vybrané zákazníky i dopisem. Kdo bude vzdorovat příliš dlouho, tomu před provedením změny zavolá živý operátor.

Klepněte pro větší obrázek 
Více o „zjednodušování“ hledejte na webu operátora.

Nebudete-li změny akceptovat, můžete smlouvu vypovědět bez sankce, a to k datu nabytí účinnosti změny. Jen pozor, máte-li telefon nebo tablet na splátky, budete ho logicky muset doplatit.

Změna k lepšímu nebo horšímu?

T-Mobile novinky prezentuje pozitivně, jako změny k lepšímu, ale pro mnoho zákazníků to může být opačně. Důvodů je hned několik. Zrada první: kdo má kreditní tarif a naspořený kredit, který se u tarifů Kredit převáděl neomezeně, přijde o něj. S dotazem, co s nastřádaným kreditm jsme se znovu obrátili na T-Mobile:

„Kredit bohužel není možné z principu obchodních podmínek tarifů proplatit. Zákazníky však informujeme o této změně téměř dva měsíce předem, takže mají ještě dostatek času kredit vyčerpat. Žádosti a stížnosti zákazníků v této souvislosti řešíme individuálně, a vždy se snažíme vyjít vstříc.“

Zrada druhá: zákazníci bez počítače a internetu si připlatí za vyúčtování v papírové podobě, jelikož to je u tarifů S námi zpoplatněno částkou 19 Kč měsíčně.

Zrada třetí: zákazníci, kteří nevyužívají data nebo mají tarif s nízkou útratou budou biti... Nejlevnější tarif S námi stojí bez úvazku 399 Kč měsíčně (249 se smlouvou na dva roky), což je více než průměrná útrata na jednoho paušálistu vykázaná T-Mobilem za druhé čtvrtletí letošního roku. Takže se buďto můžete upsat na dva roky (což se T-Mobilu bude líbit) nebo budete muset platit víc.

A nebo můžete změnit operátora... Pokud utratíte do čtyř stovek, nevoláte především vlastní síť a nechcete úpis, pak najdete lepší cenu u virtuála. Operátor tak činí riskantní volbu – převedení zákazníci mu přinesou více peněz, ale musí doufat, že jich co nejméně odejde.

 

Nechcete být S nimi? Můžete dát T-Mobilu sbohem...

 

Další informace o rušení starších tarifů najdete na webu operátora, seznam rušených tarifů je poměrně dlouhý, takže se dost možná týká i vás:

Bav se, Grand, Grand bez hranic, Grand do všech sítí, Grand Plus, Happy Partner, Kredit 1000 (HIT), Kredit 1200 (HIT), Kredit 150 (HIT), Kredit 2000 (HIT), Kredit 250 (HIT), Kredit 300 (HIT), Kredit 450 (HIT), Kredit 500 (HIT), Kredit 700 (HIT), Kredit 750 (HIT), Mých5 (HIT), Mých5 síť nesíť, Přátelé 300, Přátelé 500, Přátelé 700, Přátelé 900, Přátelé síť nesíť (HIT), Přátelé síť nesíť+ (HIT), Přátelé Start, Přátelé v síti (HIT), Přátelé v síti+ (HIT), S námi 1490 (HIT), S námi 390 (HIT), S námi 590 (HIT), S námi 790 (HIT), T 1, T 1500 (HIT), T 160 (HIT), T 30 (HIT), T 300 (HIT), T 600 (HIT), T 80 (HIT), Tarif Data & SMS, Tarif Parter, TOP (HIT), TOP+ (HIT).
Diskuze (66) Další článek: Samsung nabízí Deezer Music s tříměsíční premium verzí zdarma

Témata článku: , , , , Mobil, T - Mobil, MOBI, Průměrná útrata, Velká spousta, Zrada, Dvouletý úpis, T Mobil