TAG Heuer Racer: hodinářský luxus s Androidem

Výrobce luxusních švýcarských hodinek TAG Heuer představuje novou řadu smartphonů Racer. Pod hodnotnými materiály najdeme Android.

Švýcarský výrobce špičkových hodinek TAG Heuer představil novou edici mobilních telefonů pro letošní rok. Z inspirace v letectví a rychlostním motorsportu vzešel model Racer. Závodění nemá pouze v názvu, ale také v použitých materiálech. Stejně jako u formulí nebo letounů se na jeho těle objeví například titanové nebo uhlíkové součásti. Po vzoru loňského modelu Link, bude i Racer dotykový smartphone s operačním systémem Android.

Výrobci prémiových luxusních telefonů se zpravidla nesoustředí tolik na hardwarovou výbavu, jako spíše na precizní designové a konstrukční zpracování. Stejně je to u TAG Heuer Racer. Některé parametry přebral od svého loňského předchůdce, proto můžeme očekávat dnes už spíše průměrný 5Mpx fotoaparát nebo jednojádrový procesor s taktem 1 GHz. Úhlopříčka dotykového displeje zůstává na 3,5", nezměnilo se ani rozlišení panelu 480 × 800 bodů.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
TAG Heuer Racer v provedení s karbonovými vlákny

Zajímavější než výbava je vzhled a provedení telefonu. Racer je samozřejmě opět ruční prací, umělečtí konstruktéři tentokrát pracují s materiály jako je titan stupně 2, karbonová vlákna nebo chirurgická nerezová ocel. Aby bylo tělo telefonu chráněno proti nárazu nebo pádu na zem, jsou po stranách a v rozích použity pogumované plochy se speciální nanoúpravou. Displej chrání sklíčko Gorilla.

Na trhu od června

Čtveřice senzorových tlačítek pod displejem napoví, že Racer bude opět pracovat s operačním systémem Android. Zpočátku půjde o verzi 2.3 Gingerbread, na případný upgrade na Ice Cream Sandwich se u malosériových designových výrobců nedá příliš spoléhat. Prostředí Androidu bude obohaceno o speciální widgety, které jsou inspirovány hodinkami TAG Heuer. Na telefonu si budete moci nastavit například animovaný ciferník hodinek Monaco V4 Titanium, Mikrograph nebo Carrera.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
"Levnější" titanová varianta modelu TAG Heuer Racer

Zbylá výbava smartphonu TAG Heuer Race zahrnuje přizpůsobitelné 3D grafické rozhraní, audio/video přehrávač, Wi-Fi, GPS a 256 MB vestavěné paměti, kterou půjde rozšířit kartami microSD. Li-Ion baterie bude mít stejně jako u modelu Link kapacitu 1 400 mAh. Smartphone TAG Heuer Racer se dostane do značkových butiků po Evropě v průběhu měsíce července. Cena titanového provedení bude začínat zhruba na 70 tisících korun, varianta s karbonovými vlákny bude o dalších 10 tisíc dražší.

 

Diskuze (22) Další článek: Operátoři si musí na volné frekvence připravit 10 mld.

Témata článku: , , , , Závodění, Race, Monaco, Hod, Speciální nano, Tag, #Android, Motorsport, Lux, Nerezová ocel, Precizní design,