Telefony příštích dní, aneb sbírka mobilních drbů

Amazon prý chystá smartphone s 3D displejem, Nokia obří Lumii, HTC menší One Mini a Evleaks opět dostávají svému jménu. Dočkáme se Moto-X-phonu?

Není týdne, kdy by se na internet nedostala fotka, render či alespoň specifikace některé z chystaných novinek. V tomto souhrnném článku se podíváme na zajímavé smartphony, které chystá Amazon, Nokia, HTC a Motorola.

3D displej bez brýlí

Podle The Wall Street Journal chystá Amazon svůj vlastní smartphone, který by měl přinést revoluční technologii mezi mobilní zařízení. Podle zdrojů deníku bude smartphone od Amazonu vybaven 3D technologií, která bude obraz viditelný ze všech úhlů vyzařovat do malého prostoru nad displejem. Pro používání nebude třeba speciálních brýlí a v trojrozměrném obrazu půjde pohybem očí ovládat prostředí telefonu. S 3D technologií už koketovali LG nebo HTC, zde však byl trojrozměrný obraz viditelný jen z určitého úhlu a stále byl více plochý, nežli plastický.

Klepněte pro větší obrázek
Ilustrace via bandwidthblog.com

Skoro 5" od Nokie

I v Nokii si uvědomují nutnost nabídnout zařízení s úhlopříčkou větší, než má s 4,5 palci současná vlajková loď Lumia 920. Podle posledních úniků informací se Nokia Lumia 625, jak se má zařízení jmenovat, měla představit na tiskové konferenci v Londýně, což se ale nestalo. Zřejmě si na ni tedy budeme muset ještě nějaký ten měsíc počkat.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Údajná podoba dosud největší Nokie Lumia 625 (foto: DailyMobile, WPSuperfanboy)

Vzhledem k označení modelu, kdy číslice 6 na začátku určuje nižší řady Lumií, by specifikace neměly nijak zvlášť oslnit. Dvoujádrový procesor Snapdragon S4 s taktem 1,4 GHz, 512 MB operační paměti, podpora sítí LTE, baterie s kapacitou 2000 mAh, 5 Mpx fotoaparát, vnitřní paměť 8 GB a slot na microSD karty. Tahákem má být displej s úhlopříčkou 4,7" nebo větší, zarážející na tak velké úhlopříčce je potom spekulované rozlišení 480 × 800 bodů.

HTC One v Mini provedení

Stejně jako Samsung nabízí svůj vlajkový model Galaxy v provedení Mini, tak i HTC se chystá zaútočit na drobné kabelky něžného pohlaví. Nutno dodat, že kovové HTC One v menším provedení by rozhodně nijak netratilo na kráse a pocitu neobvyklosti, který současný model One navozuje. Informace o modelu HTC One Mini (kódové označení M4) v kovovém provedení přinesl server DigiTimes. Původně se totiž spekulovalo o provedení z polykarbonátu. Smartphone by měl být představen v červnu s úhlopříčkou 4,3" a HD rozlišením, dvoujádrovým procesorem Snapdragon S4 s taktem 1,2 GHz, 2 GB RAM, 16 GB uživatelské paměti a fotoaparátem s rozlišením 13 Mpx. Ultrapixelů se tedy u menšího sourozence zřejmě nedočkáme.

Klepněte pro větší obrázek
Jako HTC One. Jen menší (ilustrace www.mobilmania.cz)

Je to X-phone? Nejspíš opět ne

Populární účet evleaks, který nás pravidelně zásobuje úniky parametrů a obrázků nepředstavených smartphonů, publikoval tento týden sadu fotografií, které mají opět zachycovat podobu X-phonu, tedy výsledek spolupráce Googlu a Motoroly. Telefon je ukryt v tlustém gumovém bumperu, i přesto v něm lze jasně rozeznat podobu již dříve uniklého modelu Motorola XT912A, který byl na velmi kvalitních fotografiích zachycen ve Vietnamu. Jediným rozdílem je rozmazaná fotka kevlarových zad, kterými původně vyobrazený model neoplýval. Opětovný únik možná naznačuje, že se brzo dočkáme představení tohoto modelu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Podle účtu @evleaks X-phone, realita je ale zřejmě jidne.

V kontrastu prohlášení Patrika Pichetteho to ale vypadá, že se opět na X-phone nedíváme. Jediné, co lze závěrem poznamenat, je, že tyto snímky jsou vzhledem k přítomnosti nového Google Play opravdu z nedávné doby.

Diskuze (15) Další článek: Samsung pořádá vývojářskou soutěž na využití multiplayer SDK

Témata článku: HTC, Motorola, Nokia, , , HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), HTC One mini, HTC One mini 2, HTC One V, Lenovo Moto X Play, Lenovo Moto X Style, Motorola Moto X, Motorola Moto X (2. generace), Nokia Lumia 625, Nokia Lumia 920, Zdroj de, MOBI, Sbírka, Podpora sítí, Výsledek spolupráce, Něžné pohlaví, Telefon, Drb