Tesco Mobile: legendární „virtuál“ jde na český trh

S českými virtuálními operátory se trhá pověstný pytel. Přijde i Anglií, Irskem, Maďarskem a Slovenskem prověřený Tesco Mobile.

Už několik let se v ČR mluví o virtuálních operátorech a zřejmě nejčastěji skloňovaným jménem je Tesco Mobile. Byla tu už celá hromada spekulací, několik příslibů, ale až dnes je všechno oficiální. Virtuální operátor Tesco Mobile známý především z Velké Británie bude na českém trhu působit jako společnost typu joint venture, kde stejné podíly drží Tesco Stores a Telefónica Czech Republic. Druhé jméno také odpovídá na otázku, v jaké síti bude „TM“ provozovat své služby.

Nový plnohodnotný virtuální operátor (narážka na neplnohodnotný BleskMobil) již provádí zákonem předepsané kroky k zisku licence od ČTÚ. Své služby začne Tesco Mobile nabízet v průběhu letošního léta. Podrobnosti nabídky zatím zůstávají skryté, ale podobně jako v ostatních zemích půjde o jednoduché služby s nízkou cenou. SIM karty budou k dostání ve 232 obchodech Tesco napříč republikou a na www.itesco.cz.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Tesco s O2 spolupracuje v rámci služby Tesco Mobile na třech dalších trzích – Velké Británii, Irsku a Slovensku. V Maďarsku je Tesco Mobile jako společný projekt Tesco a Vodafone.

Další nový virtuální operátor podle informací České tiskové kanceláře vznikne ve spolupráci firem T-Mobile a Mafra. Má se jmenovat Mobil.cz, tedy stejně jako jeden z webzinů portálu iDnes.cz. Zástupci obou firem odmítli téma komentovat před uzavřením smlouvy.

Diskuze (49) Další článek: Samsung představil Galaxy Star a Pocket Neo

Témata článku: , , , , Trh, Český trh, Tesco Stores, MOBI, Český, Tesco, Společný projekt, Mobil, T - Mobil, Tesco Mobil, T Mobil, Mobil l, Vir